INN I TEAMET: Lasse Sætre og Edel Therese Høiseth gjør comeback på landslaget. Vel og merke ikke som løpere, men trenere. FOTO: SCANPIX
INN I TEAMET: Lasse Sætre og Edel Therese Høiseth gjør comeback på landslaget. Vel og merke ikke som løpere, men trenere. FOTO: SCANPIX

Tidligere landslagsløpere inn i Skarlis trenerteam

Lasse Sætre og Edel Therese Høiseth tilbake på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sondre Skarli er - som TV 2 meldte onsdag - offisielt ansatt som ny landslagtrener i skøyter. Bekreftelsen kom torsdag.

Med seg i trenerteamet får Skarli de tidligere toppløperne Lasse Sætre og Edel Therese Høiseth. Det bekrefter Norges skøyteforbund (NSF) overfor TV 2 torsdag kveld.

Sætre var landslagsløper i flere år på 1990- og 2000-tallet, før han la skøytene innerst i skapet etter 2005/2006-sesongen. Odølingen hadde 10 000 meter som sin spesialdistanse og tok blant annet OL-bronse på miløvelsen i Salt Lake City i 2002.

Fra utviklingssjef til trener

40-åringen har også en VM-bronse fra samme distanse fra 2003. I 2005 ble han første nordmann under den magiske 13-minuttersgrensen. Hans personlige rekord på 10 000 meter er likevel 12.56,85, som ble satt i Calgary året etter.

Sætre har de siste årene hatt jobben som utviklingssjef i NSF.

Høiseth la på sin side opp etter 2002/2003-sesongen og kapret blant annet et sølv sprint-VM i 1996. Hun hadde sprintdistansene som sin spesialitet og tok solide tolv NM-gull på 500 meter, elleve gull på 1000 meter og tre gull på 1500 meter.

Bråk om ansettelsen

Som TV 2 meldte onsdag har det vært store uenigheter mellom styret i NSF og Olympiatoppen i ansettelsesprosessen av ny landslagssjef.

Det uttalte målet var et stort trenernavn, men skøyteledelsen maktet ikke å komme til enighet med verken Gerhard Kemkers, eller den andre kandidaten, nederlandske Ingrid Paul.

Det var da Olympiatoppen raslet med sablene. For TV 2 vet at Olympiatoppen har reagert veldig på prosessen.

En periode truet de med å kutte alt samarbeid med Håvard Bøkko og co. som pressmiddel. Faktisk fikk noen utøvere beskjed om at de ikke fikk lov til å få hjelp fra Olympiatoppen mens maktkampen pågikk.

For Olympiatoppen har vært klar på at det kun er den norske landslagsmodellen som gjelder, og aller helst ville de ha en norsk landslagssjef.

Siden skøyteforbundet, som sliter med økonomien, er helt avhengig av støtte – får Olympiatoppen som de vil.