KAN BLI TILBAKEKALT: Adam Larsen Kwarasey er her fotografert mot Molde på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KAN BLI TILBAKEKALT: Adam Larsen Kwarasey er her fotografert mot Molde på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vil hente Larsen Kwarasey tilbake til RBK-kampen

Keeper-krise i Godset: Adam Larsen Kwarasey må kanskje avbryte VM-forberedelsene.

Drammen (TV 2): Adam Larsen Kwarasey var med da Strømsgodset smadret Sarpsborg 4-1 sist fredag. Det skulle også være hans siste opptreden for drammenserne før VM.

Ghana-keeperen dro tidligere denne uken til Nederland for å møte resten av troppen som forbereder seg til verdensmesterskapet. Men nå kan han bli nødt til å returnere til Drammen.

– Vi har et håp om å få Adam hit til kampen mot Rosenborg. Adam har lyst til å bidra, så håper vi det lar seg gjøre, sier Ronny Deila til TV 2.

- Ble for mye for Ramovic 

På Marienlyst håper man derfor på tommel opp fra det ghanesiske forbundet. Det er kun snakk om å få bruke Kwarasey i toppkampen lørdag.

Onsdag kunne TV 2 avsløre at Sead Ramovic forlater Strømsgodset på dagen. Det har satt klubben i en knipe. Ramovic var svært skuffet etter at Anders Gundersen ble foretrukket mot Stabæk - i seriemesterens første kamp uten Kwarasey. Deila forklarer hvorfor arbeidsforholdet opphørte:

– Sead er et følelsesmenneske. Han har stor iver, men har vært ute av fotballen en stund, kom tilbake og ble skadet i vinter. Da har han ikke fått trent ordentlig, og da mener vi det er uforsvarlig å sette ham på banen. Mot Stabæk viste Anders at han er bedre enn Sead. Sead var ærlig og sa at han da ikke hadde motivasjon til å være her lenger, sier Deila, og legger til:

– Det var ikke noe bitter brudd. Vi har en fint forhold og han er en bra mann, men dette ble for mye for ham!

– Blir straffet

35-åringens oppsigelse gir Deila utfordringer bakerst på banen. Per nå står Strømsgodset uten reservekeeper. På torsdagens trening hadde de med seg Hermann Rhodén, som for tiden er lånt ut til Drammen FK i 3.divisjon.

– Anders sto en kanonkamp sist, vi har en bra keeper der. Så vi kommer uansett til å stå med en god keeper mot Rosenborg, sier Deila.

Han bedyrer likevel at den viktige kapteinen og sisteskansen vil bli savnet i sommer.

– Over tid er det ikke noen god situasjon når Adam er borte. Det er synd vi blir straffet fordi vi har spillere med i VM, avslutter treneren.