Her er super-stekepannen fra TV-reklamen: – Nesten komisk!

Ifølge reklamen er denne stekepannen nesten umulig å ødelegge. Her er vårt testresultat!

– Det er sjelden at jeg biter på en TV-reklame, men jeg ble jo litt imponert for det så ekstremt bra ut, sier Øyvind Skarsem.

Øyvind Skarsem fra Gimse utenfor Trondheim ble fascinert da han så TV-reklamen av Cerafit-stekepannene fra Tvins.

Kan nesten ikke ødelegges

– Det er jo helt fantastisk! Skruer som puttes oppi og plastikk som smelter. Du kan jo nesten ikke skade de, sier han.

Ifølge reklamen vil også speilegg skli lett av pannen og ingenting vil sette seg fast, uten at det brukes noe fett. Tørrkokt melk eller brent sukker skal lett kunne tørkes vekk med en klut og du kan til og med skrape stekepannen med en mynt eller skruer – uten å få noen riper i den.

Reklamen lover faktisk at Cerafit-pannen nesten er umulig å ødelegge.

– Så jeg fikk lyst å overraske min kone, Anny, med disse pannene, sier han.

RIPER: Slik så Cerafit-stekepannen til Anny og Øyvind ut etter kun to dagers vanlig bruk.
RIPER: Slik så Cerafit-stekepannen til Anny og Øyvind ut etter kun to dagers vanlig bruk.
SATT FAST: Selv speilegget måtte skrapes av Cerafit-stekepannen. Det skled ikke lett av som på reklamen.
SATT FAST: Selv speilegget måtte skrapes av Cerafit-stekepannen. Det skled ikke lett av som på reklamen.

Riper etter to dager

Øyvind kjøpte dermed en pakke med tre stekepanner til en tusenlapp, men det var ikke bare konen som ble overrasket. For den første Cerafit-pannen de tok i bruk fikk riper og merker etter kun to dagers vanlig bruk.

– Det stod ikke til forventingene! Det er veldig mange riper og de kom jo veldig fort. Vi har gått tilbake til andre panner og har lagt bort disse for vi er redd for å få flere riper, sier Anny Skarsem.

Skylder på brukerfeil

De hadde brukt olje i stekepannen første gangen de brukte den, noe det også opplyses om på Tvins egne nettsider. Men da Øyvind kontaktet Tvins kundeservice for å klage på ripene i pannen, skyldte de utrolig nok på brukerfeil.

– Brukerfeil… Hadde jeg stått her med en bajonett og trykket ned, men det var jo bare vanlig bruk, sier Øyvind.

Tester reklamen

Vi bestemmer oss derfor for å teste det reklamen lover. I en helt ny stekepanne steker vi speilegg, som ifølge reklamen, skal skli lett av pannen. Men det tar ikke lang tid før Anny må riste og snu stekepannen opp ned for å få ut speilegget som sitter fast. I tillegg blir hun nødt til å skrape vekk restene av speilegget som sitter klistret igjen i pannen.

– Jeg synes det overhodet ikke står til forventningene at jeg skal stå sånn og skrape etter kun et egg, sier Anny.


Ikke bare å tørke av

Vi prøver igjen, denne gangen med tørrkokt melk, men heller ikke her er det bare å tørke av den fastbrente melken med en klut.

– Det skled jo ikke bare av. Så enkelt var det ikke, sier Anny.

Anny får til slutt vekk mesteparten av den fastbrente melken, men må skrape vekk noen svarte merker som sitter fast i pannen.

– Det funket ikke, sier Øyvind.

– Ikke som vi trodde, legger Anny til.

FRA REKLAMEN: Ifølge reklamen tørkes tørrkokt melk av med ett strøk.
FRA REKLAMEN: Ifølge reklamen tørkes tørrkokt melk av med ett strøk.

– Latterlig

Neste test er brent sukker. Sukkeret klistrer seg så fast i pannen at den etterlater et stort svart merke midt i pannen som virker umulig å få vekk.

– Det blir nesten komisk, latterlig, egentlig, at de er så langt unna det det reklameres for, sier Anny.

Vi blir nødt til å bruke en annen stekepanne for å teste ut om det er mulig å løfte av en smeltet plastkopp slik reklamen viser. Men heller ikke den får vi av som i reklamen.

EKTE: Adm.dir. Filip Gahnström i Tvins Scandinavia AB star fast på at reklamen er ekte og at stekepannene tåler ekstremt mye.
EKTE: Adm.dir. Filip Gahnström i Tvins Scandinavia AB star fast på at reklamen er ekte og at stekepannene tåler ekstremt mye.

– Latterlig, er kommentaren fra Øyvind som ikke klarer å få løftet opp plasten ved hjelp av en pølseklype.

Påstår reklamen er sann

Så hva har Tvins å si til dette? Administrerende direktør Filip Gahnström i Tvins Scandinavia AB møter oss for å gi sin forklaring.

– Nå er jo dette ekstrembruk presis som i reklamefilmen. Jeg håper jo at de der hjemme ikke brenner plast i sine stekepanner for det er de ikke ment til, sier Gahnström.

Han påstår likevel at ingenting i reklamen har blitt konstruert, og at det som skjer i reklamen, er det som skjer i virkeligheten. Videre mener han at kanskje stekepannene ikke var godt nok innsmurt med fett, før de ble tatt i bruk.

– Det er jo veldig viktig at man brenner inn stekepannen med fett før førstegangsbruk, sier han.

IKKE BARE Å TØRKE AV: I reklamen (bildet under) tørkes tørrkokt melk av med et strøk. I virkeligheten var det ikke like lett å få av den fastbrente melken.
IKKE BARE Å TØRKE AV: I reklamen (bildet under) tørkes tørrkokt melk av med et strøk. I virkeligheten var det ikke like lett å få av den fastbrente melken.

Få reklamasjoner

Gahnström har ikke noe svar på hvorfor speilegg satt fast i pannen eller hvorfor det kom riper i stekepannen etter kun to dagers bruk.

– All ting kan man ødelegge om man vil, selv en Cerafit-stekepanne, sier han.

Han understreker likevel at Tvins er opptatt av å ha fornøyde kunder og hevder at de får inn mindre enn en prosent reklamasjoner på sine produkter. Han tror ikke at mange er misfornøyd med Tvins og oppfordrer nå misfornøyde kunder tar kontakt.

– Få reklamen ned på et moderat nivå. Stekepannene kan sikkert brukes til matlaging, men ikke lov ting som er helt av en annen verden. Det provoserer meg, avslutter Øyvind.