Slik overvåket Se og Hør TV 2-kjendisenes «utroskap»

Filmstjernen Iben Hjejle, fra TV 2-serien «Dicte» og komikeren Casper «Klovn» Christensen avslører det danske kjendisukebladets arbeidsmetoder.   

Skandalen rundt danske Se og Hør blir større og større etter at en tidligere Se og Hør-journalisten Ken Rasmussen avslørte arbeidsmetodene i boken.  

Bladet har overvåket kjendiser og kjøpt opplysninger om bruk av bankkort for å forfølge kjendiser og kongelige.

Tre redaktører siktet

På fredag meldte Politiken at de tidligere redaktørene i den danske utgaven av Se og Hør, Henrik Qvortrup,  Per Ingdal og Kim Henningsen er blitt siktet. Politiet har ransaket hjemmet til Ingdal.

– Jeg husker at Kim Henningsen selv tok ut kontanter til kilden fra et bedriftskort med hans navn på, sier tidligere Se og Hør-journalist Ken Rasmussen til den danske avisen BT.

Faksimile fra  dansk Se og Hør fra snikbildene av Iben Hjejle og Casper Christensen.
Faksimile fra  dansk Se og Hør fra snikbildene av Iben Hjejle og Casper Christensen.

Overvåket TV 2-kjendisene

Denne uken sendte danske TV 2 en svært avslørende dokumentar «Se og Hør-skandalen: Til streken og over» om bladets arbeidsmetoder. 

SE VIDEO I TOPPEN AV SAKEN

DAVÆRENDE KJÆRESTE: Iben Hjejle ble overvåket av dansk Se og Hør. Foto: Stella Pictures
DAVÆRENDE KJÆRESTE: Iben Hjejle ble overvåket av dansk Se og Hør. Foto: Stella Pictures

Komikeren Casper Christensen (45), som er kjent fra den populære TV 2-serien «Klovn», forteller hvordan han ble overvåket av kjendisbladet da han innledet et kjærlighetsforhold til skuespilleren Iben Hjejle (43), som i Norge er kjent fra krimserien «Dicte» og en rekke kjente filmer, i 2003.

Se og Hør snikfotograferte paret før de i etterkant ringte til Casper Christensen: 

– De forteller at de har bildene og at jeg har vært min daværende kone utro. Også spør de om jeg har en kommentar til det. De hadde en papparazzi liggende på lur og tok bilder av meg, Iben og hennes den gang seks år gamle sønn, da vi forlot leiligheten. Jeg var blitt separert tre måneder tidligere fra min daværende kone og bodde et annet sted da jeg møtte Iben. Så det var en falsk avsløring av et utroskap, sier Christensen i dokumentaren og tilføyer:

– Det er som å bli fanget i et nett. Jo mer du spreller, jo verre blir det.

Ukebladet informerte barna om ny kjæreste

Han ble psykisk utmattet av å bli forfulgt av danske Se og Hør:

– Jeg tror det er vanskelig å forstå hvor ubehagelig det er å bli overvåket. Man kan tro at man tenker på dette før man blir skuespiller eller komiker. Men det gjør man ikke. Det er kjærligheten til faget som gjør at man starter. Så kommer berømmelsen etterpå, sier Christensen.

Ukebladet hadde tittelen «Sover hos Iben» som tittel på saken om han og hans den gang nye kjæreste Iben Hjejle. De hadde også en rekke bilder av Ibens seks år gamle sønn.

– For det første hadde de tatt bilder av Ibens sønn. For det andre hadde jeg selv barn som skulle forholde seg til en ny dame i sitt liv. Man har jo lyst til å informere dem om dette selv, men så gjør ukebladet det for deg. Så dermed blir friheten tatt fra deg.

– Ringte barnehagen

Casper Christensen er sjokkert over bladets arbeidsmetoder:

– De ringer til mine barns barnehage og utgir seg for å være en bestemor og bestefar for å sjekke om det var en annen dame som hentet barna. Når man skal selge sitt hus, utgir de seg for å være kjøper. Så kan de åpne skuffer og ta bilder. De er ute og leter alt hva de kan, sier han, og legger til:

–Så i lange trekk var det veldig ubehagelig. Man kunne aldri vite hva som skjedde på torsdagen da Se og Hør kom ut. Jeg har to barn og da er det ikke så fett om det står «Casper tungekysset lysehåret jente på Jylland», selv om jeg ikke har gjort det, sier han i dokumentaren.

– Veldig sint  

Han sier i dokumentaren at bladet skriver mange ubehagelig ting om ham.

– Det tærer på meg og det har vært vanskelig å komme videre. Jeg var veldig sint. Jeg lå om kvelden å tenke på hvordan jeg skulle ta hevn. Men man vet man skal være klokere enn det. Men man kan ikke være sur over sånne ting i hele sitt liv. sier Casper Christensen.