ROONEY PÅ SITT BESTE: Paul Scholes mener han fikk oppleve Wayne Rooneys beste mens han selv var aktiv.  (AP Photo/Jon Super)
ROONEY PÅ SITT BESTE: Paul Scholes mener han fikk oppleve Wayne Rooneys beste mens han selv var aktiv.  (AP Photo/Jon Super)

Paul Scholes mener Wayne Rooney kan være på vei ned

Paul Scholes tror ikke hans tidligere lagkamerat holder like lenge som Ryan Giggs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Scholes har alltid latt seg imponere av Wayne Rooney, og i sin blogg for Paddy Power skryter han av Manchester United-spissens genuine fotballinteresse, og vilje til å trene.

Men han har også sett varsellampene blinke, og han lurer nå på om Rooney har sine beste dager bak seg.

– Wayne spilte for Everton som 16-åring i 2003. Siden den gang har han spile i EM i 2004, to VM-sluttspill, Premier League og Champions League hver eneste sesong for United. Det er mulig han er utslitt. Waynes karrieretopp kan ha kommet tidligere enn hva man forventer hos fotballspillere, som pleier å være på topp som 28-29-åring. For Wayne kan det ha vært da han scoret 27 mål i 2011/12-sesongen. Da han var 26, skriver Scholes.

Den tidligere midtbanespilleren er spent på hvordan Louis van Gaal kommer til å bruke Rooney når han kommer til klubben. Han tror det blir enten Rooney eller Robin van Persie på topp. Ikke begge to.

Tror Rooney gir seg tidlig
Scholes ser ikke for seg at Rooney spiller til han er 40, slik Ryan Giggs har gjort.

– Med tanke på hvor mye fotball han har spilt, kan Wayne være en spiller som legger opp når han er 31 eller 32. Ryan Giggs har holdt på i evigheter, men han endret posisjon. Kan Wayne gjøre det samme? Jeg tror ikke Wayne er i stand til å spille spiss til han er 34 eller 35. Men han kan spille sentral midtbane til han er i midten av tredveårene. Han har alt som skal til for å ta over min gamle rolle i Manchester United. Han har allerede spilt noen kamper der, men jeg har aldri sett ham gå på et helhjertet løp. Jeg er ikke sikker på om han har disiplinen til å gjøre det, fortsetter Scholes.

Legger press på Woodward
Scholes mener at David Moyes fikk for kort tid i managerstolen på Old Trafford. Han mener klubbdirektør Edward Woodward skal ta mye av skylden for at sesongen ble som den ble. Nå håper han van Gaal får en bedre start i jobben.

– Edward Woodward må nå bevise at han er god nok i jobben sin. Han må få inn de spillerne den nye manageren vil ha. Det er helt klart at han ikke klarte det i fjor. Hvis ikke han klarer det, så vil vi ikke være i nærheten av toppen, skriver Scholes, og avslutter med at han ville startet med å få på plass Toni Kroos.