Nå skal inntauingstomta ryddes

Her er det mulig å gjøre noen skikkelige kupp

Her er noen av de mange, mange bilene som nå skal selges - og innimellom vrakene er det noen sjeldne og potensielt verdifulle biler også. Foto: Van Der Brink Auctions.
Her er noen av de mange, mange bilene som nå skal selges - og innimellom vrakene er det noen sjeldne og potensielt verdifulle biler også. Foto: Van Der Brink Auctions.

Nå har Oliver Jordon, en aldrende kar fra Oklahoma, USA bestemt seg for å selge bilsamlingen sin.

Her er kanskje ikke overraskende snakk om flest amerikanske biler - de fleste av den gamle gode sorten.

Kjente og kjære merker

De fleste bilene er fra 1930- og 40-tallet. Av kjente og kjære merker som Ford, Chevrolet, Oldsmobile, Chrysler, Studebaker, Dodge, Buick, Hudson, Pontiac, Plymouth og Lincoln, for å nevne noen.

Det er neste så vi får en liten klump i halsen av å se på bilene. De fleste er i en ganske bedrøvelig forfatning.

Drev inntauing

Det var forresten mange allerede da Oliver hentet de. Han drev nemlig et inntauingsfirma. Inntauede biler som ikke blir hentet ut igjen av eierne, er jo gjerne litt lurvete i utgangspunktet.

At de har stått ute i 50 år gjør sjelden saken veldig mye bedre det heller. Selv om klimaet stort sett er tørt og varmt, så er det noe med tidens tann og gamle biler…

Disse skogsvrakene selges i Norge:

Ca. 200 biler

De aller fleste av disse gamle sliterne trenger derfor rikelig med omsorg og kjærlighet for atter å komme til heder og verdighet, mens andre nok er best egnet som delebiler.

Når det er sagt, inneholder også denne samlingen adsklillige godbiter.


Auksjonskupp og godbiter


Det er auksjonshuset Van Der Brink Auctions som står bak salget. Selve auksjonen finner sted 7. juni, men allerede nå kan du begynne å legge inn bud på bilene.

Det ser også ut til at man kan få seg skikkelig billig bil her. De laveste budene er helt nede i 5 dollar. Altså omtrent det samme som ramler ut om du vrenger lommene dine.

Enkelte av bilene har racinghistorie. For eksempel en supersjelden 1937-modell Cord 810 Supercharged og noen andre som du kan titte litt nærmere på under. 

Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n!


Cord

Cord 810 ble produsert i 1936 og -37 og er med det en ganske uvanlig bil. Dette er den første amerikanske bilen med forhjulstrekk og uavhengig hjuloppheng foran.

Allikevel er det kanskje de skjulte hovedlyktene bilen er aller mest kjent for.

Lincoln

Joda, biler hadde aluminiumskarosseri lenge før både Audi A8 og Porsche 928. Det er denne Lincoln fra 1937 et godt bevis på.

Dette bør være en bil det mulig å restaurere.

1939 Ford Coupe

1939 var et godt år for Ford og de produserte en mengde biler. Denne coupemodellen er allikevel ganske uvanlig.

Racinghistorie gjør dette eksemplaret ekstra spennende, men det vil kreve mye jobb å sette den i stand.

Cadillac

Gedigen Cadillac Fleetwood fra 1935. Men det er ikke bare bilen som er stor. Det også motoren. Her snakker vi V12-er under det lange panseret.

Foruten biler så innholder samlingen en god del deler også. Noen sees i reolene i bakgrunnen.

Feriepenge-tips?

Som du ser av disse bildene så har heldigvis Oliver vært smart nok til å lagre noen av de mest sjeldne og verdifulle bilene innendørs.

Disse bilene har naturlig nok klart seg bedre enn de som har stått ute, så de bør det være mulig å sette i stand igjen.

Auksjonen avholdes som nevnt  7 juni. Så da har du fått et aldri så lite tips fra oss i Broom på hva årets feriepenger kan brukes til ...

Shelby Cobra: Var dette verdens tøffeste "konebil"?