SKADET: Uruguay-spiss Luis Suárez under VM-kvalifiseringskampen mot Argentina i oktober 2013. FOTO: AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA
SKADET: Uruguay-spiss Luis Suárez under VM-kvalifiseringskampen mot Argentina i oktober 2013. FOTO: AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA

VM i fare for kneskadet Suárez

Luis Suárez opererte menisken etter smell i kneet.

Luis Suárez har en fantastisk sesong bak seg i Premier League. Med 31 mål på 33 kamper ble den uruguayanske stjernespissen toppscorer i ligaen.  Suárez var en sentral del i Liverpools fremganger som til slutt endte med andreplass bak Manchester City.

Uruguay hadde sett frem til å dra nytte av angriperens tjenester under det forestående VM i Brasil.

Men nå er turneringen i fare for 27-åringen.

Tidlig torsdag ble det rapportert at Suárez pådro seg en meniskskade på trening under lagets oppkjøring til mesterskapet, og at han måtte gjennomgå en kneoperasjon, skriver den uruguayanske avisen Tenfield.

Beslutningen skal ha blitt tatt etter at fotballspilleren gjennomgikk en røntgenundersøkelse etter å ha opplevd smerter i kneet under trening.

Senere på dagen ble det dog rapportert at Uruguay skal ha bekreftet at skaden skjedde i Liverpools siste kamp denne sesongen.

Operasjonen skal ha tatt 20 minutter og skal etter rapportene ha gått bra.

Restitusjonstiden etter slike operasjoner er normalt sett fire til seks uker, skriver the Telegraph.

Uruguays første VM-kamp er mot Costa Rica om 21 dager, og skaden vil definitivt stikke kjepper i hjulene for spissens oppladning til mesterskapet.

Selv om de himmelblå har andre klasseangripere i form av Edinson Cavani og Diego Forlan så vil troppen vesentlig svekket uten Liverpool-spissen.