IKKE VAN GAALS MANN: Toni Kroos var Bayern München-spiller de to sesongene Louis van Gaal ledet klubben, men var utlånt til Bayer Leverkusen i nederlenderens første sesong og spilte heller ikke fast i den andre. Foto: Christof Stache, AFP Photo
IKKE VAN GAALS MANN: Toni Kroos var Bayern München-spiller de to sesongene Louis van Gaal ledet klubben, men var utlånt til Bayer Leverkusen i nederlenderens første sesong og spilte heller ikke fast i den andre. Foto: Christof Stache, AFP Photo

Fotballryktene:
– Van Gaal vil ikke ha Kroos

Og Liverpool byr på Barcelona-spiller.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Liverpool har funnet ut at dersom de henter en spiller fra Barcelona, så får de kvalitet. Først ønsket de seg Alexis Sanchez, men chileneren var ikke veldig interessert i å tilbringe sene kvelder med å se på elven Mersey renne skitten forbi. Han er i stedet på vei til Juventus. Derfor har manager Brendan Rodgers flyttet fokus over på Pedro. Og kantspilleren er tilgjengelig dersom Liverpool byr nok, skriver Daily Mirror. Pedro var, i likhet med SanchezAlex Song og Cesc Fabregas utelatt da Barcelona hadde photoshoot for å presentere sine nye drakter - et sterkt signal om at de kan være ferdig i klubben.

Å se Liverpools midtforsvar vakle og til tider være helt på tur, mens han selv har sittet på benken, har ikke bidratt til å gi Daniel Agger selvtillit. Dansken har nå fått det for seg at Rodgers mener at han ikke er god nok for laget. Men ifølge Daily Mail vil Agger vente til etter at han har vært på sommerferie før han tar en avgjørelse om fotballfremtiden sin.

Liverpool får håpe at Adam Lallana stinker i VM. For Southampton har ingen planer om å senke kravet sitt for midtbanespilleren. Prisen er 250 millioner kroner, noe Liverpool ikke har planer om å betale, melder Daily Star. Dersom 26-åringen herjer i Brasil, vil trolig prisen gå opp. Derfor håper nok klubbledelsen på Anfield at Lallana havnet ytterst på benken under VM.

For et år siden gjorde Tottenham-ledelsen alt de kunne for å bli kvitt Emmanuel Adebayor. Men togoleseren hadde ingen planer om å tjene mindre enn han gjorde på White Hart Lane. Etter hvert sto han frem som den eneste Spurs-spilleren som var i stand til å score mål, og nå er plutselig rollene snudd. For om ett år kan Adebayor stikke hele overgangssummen i egen lomme. For en mann som var villig til å trene med juniorlaget bare for å beholde lønnen sin, så er det ikke vanskelig å se hva som er motivasjonen hans. Ifølge Football Direct News' kilde borte i veien for White Hart Lane så ønsker Spurs nå å forlenge kontrakten til Adebayor. Men klubber i både Spania og Italia følger nøye med.

En annen som kan forsvinne fra Tottenham er midtbanekjempen Sandro. 25-åringen fikk VM-drømmen sin knust av å sitte på benken på White Hart Lane. Nå vil han til Italia for å bygge seg opp igjen, skriver Daily Express. Agenten hans forteller at det er interesse fra Napoli og Roma.

Paulinho fikk seg en plass i Brasils VM-tropp, men han er heller ikke fornøyd med tingenes tilstand på White Hart Lane. Og Chelsea har vist interesse for den tidligere Corinthians-spilleren. Nå hevder Football Direct News at de blå er villig til å sende stortalentet Lucas Piazon til Tottenham for å sikre seg Paulinho til sommeren.

Arsenal kan komme til å sende en keeper til Wales, og ta med seg en annen tilbake. For Swansea er nå interessert i å hente Lukasz Fabianski. Polakken er lei av å være andrevalg på Emirates og har nektet å skrive en ny kontrakt med The Gunners. Swansea på sin side planlegger en fremtid uten Michel Vorm, og den fremtiden kan hente Fabianski, skriver Daily Express. Og da må Arsenal ha en ny keeper som kan gi Wojciech Szczesny kamp om plassen. Ikke mange hadde flere redninger enn Cardiffs David Marshall denne sesongen. Ifølge The Sun står nå Arsenal klar med et bud på 60 millioner kroner for skotten.

Craig Bellamy skulle avslutte karrieren sin i hjembyen Cardiff. Det var liksom en eventyrslutt på et langt og innholdsrikt fotballiv. Men ting tyder på at Ole Gunnar Solskjær gjerne vil kvitte seg med lønnsutgiftene til en 34-åring uten den store fremtiden foran seg. Dermed kan det se ut til at avslutningen på eventyret må skrives om igjen. Daily Express skriver at Bellamy nå kan ende opp som spillende trener i sveitsiske Servette. 

Monaco skal ha kommet med et bud på Nani, men er blitt møtt med et rungende nei på Old Trafford, skriver Football Direct News. Det kan tyde på at portugiseren er i Louis van Gaals planer for neste sesong. For det står som oftest ikke på penger når Monaco kommer på banen, selv om klubbeier Dimitrij Rybolovlev nylig måtte ut med skarve 25 milliarder kroner i et skilsmisseoppgjør med eks-konen.

En som heller ikke skal være i van Gaals planer er Toni Kroos. Ryktene rundt Bayern München-midtbanespillerens potensielle overgang til Manchester United har svirret lenge, men ifølge The Guardian skal nederlenderen nå ha foretatt sitt første «grep» på overgangsmarkedet - hvilket skal være å gjøre slutt på interessen for spilleren som hans forgjenger David Moyes ønsket å bygge midtbanen rundt på Old Trafford. Van Gaal var manager for Kroos i München, og skal ha besmtemt seg for at tyskeren ikke blir Manchester United-spiller denne sommeren.

Moussa Sissoko uttalte onsdag at han var villig til å lytte til alt som kom av tilbud. Men dersom det var noen tippeligaledere som tok ham på ordet, så må de trolig grave dypt i lommene. For nå er Monaco på banen, melder Daily Express. Og til tross for Rybolovlevs skilsmisseoppgjør, så har han nok til å overby både Vålerenga og Lillestrøm.

LIVERPOOL-AKTUELL: Pedro fortviler over at han ikke lenger er ønsket i Barcelona og kanskje må fortsette karrieren i Liverpool.  (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
LIVERPOOL-AKTUELL: Pedro fortviler over at han ikke lenger er ønsket i Barcelona og kanskje må fortsette karrieren i Liverpool.  (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Newcastle på sin side er på ny interessert i Lyons Bafetimbi Gomis. Det kan virke som om manager Alan Pardew har ønsket seg spissen siden han gikk i bleier. Og nå er Gomis kontraktsløs. Men The Magpies må ut med en million i uken i lønn dersom de vil ha 28-åringen, skriver Daily Mirror.

Karrieren til Alan Smith har gått like bratt nedover som den gikk oppover i starten. Supertalentet var på vei mot stjernene da han ble hentet fra Leeds til Manchester United. Men på Old Trafford begynte nedturen, og den har vært bratt. Forrige sesong var han i MK Dons, og nå har han signert som spillende trener for Notts County. Men i motsetning til tidligere i karrieren, så har ikke penger hatt noe å si for avgjørelsen. Han forteller til Daily Mail at han faktisk ikke vet hva han vil få i lønn på Meadow Lane.