HIMMEL TIL HELVETE: Det snudde fort for Corey Crawford og Chicago Blackhawks. Los Angeles Kings gikk fra 0-2 til 6-2 på under 22 minutter. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
HIMMEL TIL HELVETE: Det snudde fort for Corey Crawford og Chicago Blackhawks. Los Angeles Kings gikk fra 0-2 til 6-2 på under 22 minutter. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP

Fra alt rett til mareritt for mesterne

Los Angeles Kings scoret fem mål i tredje periode mot Chicago Blackhawks.

Regjerende mester Chicago Blackhawks er kanskje den største favoritten til Stanley Cup-tittelen av de fire gjenværende lagene.

Og skulle de gå helt til topps, så vil de bli det første laget som vinner to år på rad siden Detroit Red Wings gjorde det i 1997 og 1998.

Det vil være Blackhawks sjette tittel totalt, og den tredje på fem sesonger.

Dynasty for Blackhawks
I amerikanske idretter snakkes det ofte om «dynasty» dersom et lag blir dominerende, og ishockeylegenden Wayne Gretzky mener det må være lov til å bruke det ordet dersom Blackhawks går til topps igjen.

– Å kjempe i toppen i tre, fire, fem år nå for tiden er imponerende. Jeg vet de har to titler, og er sju kamper unna en tredje. Vinner de i år, kan vi for alvor fokusere på det. Det er ganske spesielt.

– Det er tøffere å få et dynasty i disse dager med lønnstaksystemet. Du må gjøre hjemmeleksene dine og speiderarbeidet ditt må være perfekt. Og det virker som om de har gjort en god jobb med det, sa tidenes beste ishockeyspiller ifølge ESPN.

Og det så veldig lovende ut for Blackhawks i kamp to mot Los Angeles Kings.

Med under to minutter igjen å spille i andre periode, ledet de 2-0 etter scoringer av Nick Leddy og Ben Smith.

Men Justin Williams ga gjestene et lite håp da han reduserte.

Ketchup-effekten
Og i tredje periode kom ketchupeffekten for Kings. Da kom alt de har prøvd å få til på en gang.

Målene rant inn bak Corey Crawford i Blackhawks-målet.

Jeff Carter scoret tre ganger, mens Jake Muzzin og Tyler Toffoli scoret en gang hver. Da marerittperioden var over for Blackhawks, sto det 6-2 til Kings på resultattavlen.

– Det snudde på en femøring. Jeg kan ikke huske å ha sett en sånn kamp i hele år, hvor vi gjør alt rett og plutselig er alt et mareritt, oppsummerer Blackhawks-trener Joel Quenneville.

Reddet av Quick
Det var første gang Kings scoret fem mål i en sluttspillperiode siden 1993, og i den kampen scoret Gretzky to av målene.

Men det kunne sett annerledes ut. For Jonathan Quick gjorde en fantastisk redning på skuddet fra Brent Seabrook på stillingen 2-0 til vertene. Hadde den gått inn, så er det ikke sikkert Kings hadde klart å komme tilbake.

– Jeg prøvde bare å få den utenfor stolpen. Heldigvis fikk jeg stoppet den, smiler han.

Nå står det 1-1 i kamper. De to neste kampene spilles i Los Angeles.