POSITIV: Sverre Lunde Pedersen (til venstre) prater med Sondre Skarli (i midten), som blir ny landslagstrener for skøytegutta. Håvard Bøkko (til høyre) er positiv til at 28-åringen blir ansatt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
POSITIV: Sverre Lunde Pedersen (til venstre) prater med Sondre Skarli (i midten), som blir ny landslagstrener for skøytegutta. Håvard Bøkko (til høyre) er positiv til at 28-åringen blir ansatt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Ser du på utdanningen har verken Mueller eller Pedersen noe i nærheten

Håvard Bøkko er positiv til at ett år eldre Sondre Skarli blir ny landslagstrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Onsdag kunne TV 2 avsløre at det er 28 år gamle Sondre Skarli som blir ny landslagstrener for skøytelandslaget.

Håvard Bøkko er positiv til å bli ledet av mannen som var Jarle Pedersens assistent i den nylig avsluttede sesongen.

- Jeg tror det bli bra. Slik som det til slutt ble med at olympiatoppen og etter hvert forbundet ønsker å bygge opp et norsk trenerteam, så var han egentlig den eneste norske kandidaten så det går det ikke an å komme utenom, sier Bøkko til TV 2.

- Er han mannen som kan få norsk skøyesport tilbake der dere ønsker?

- Ja, jeg håper det. Vi har ikke vært håpløst langt unna, men han har egne ideer om hvordan det kan gjøres. Han har evaluert sesongen og forhåpentligvis funnet ut hva som gikk feil.

- Han er bare 28 år – året eldre enn deg – har han erfaring nok?

- Det er riktig at han er veldig ung og vært med kun knappe to år med landslaget. Men hvis du ser på utdanningen hans så har verken Peter Mueller eller Jarle Pedersen noe i nærheten. Han har blant annet skrevet masteroppgave om skøyteløpere, og det er mer enn de har. På en annen side så har de noen ekstra år på baken, men han må jo begynne en gang. Det er så klart tidlig, men likevel er det bare å hoppe i det.

- Har du respekt for ham som trener?

- Ja. Selv om han er på vår alder og er en kompis, så må vi være proffe og ha respekt for ham under trening. Vi har hatt det gøy sammen, men vi har også vært flinke og proffe. Nå må vi bare bli enda dyktigere.

- Han som er sjefen

- Kan du bidra med noe?

- Jeg har jo noe erfaring og han kommer sikkert til å spørre meg hva jeg mener om ting, men det er han som er sjefen. Jeg blir ikke noen spillende trener for å si det sånn. Det er ikke mange årene siden han sluttet på skøyter selv, så han har forståelse for hvordan en skal løse for eksempel tekniske problemer.

- Har dere løperes meninger blitt lagt vekt på i NSFs avgjørelse?

- Jeg snakket med Sondre forrige uke og da spurte han meg om jeg trodde han kunne gjøre en god jobb. Det tror jeg, for det er mulig å gjøre en bedre jobb en det som ble gjort de siste årene. Han kan være faktoren som gjør at vi tar steget opp på pallen igjen.

- Hvor etterlengtet har det vært å få en trener på plass?

- Prosessen har tatt lang tid, og vi måtte få dette på plass så fort som mulig. Det blir bra å komme på samlinger igjen og få trent skikkelig.

Slik vil Skarli løfte Bøkko

Skarli gleder seg også til å jobbe med Bøkko, og har sett seg ut områder der han ser forbedringspotensial hos landslagsløperen.

- Jeg kjenner Håvard veldig godt og vi har et veldig profesjonelt samarbeid. Vi har jobbet sammen over tid nå, og det tror jeg kan bli en stor fordel. Jeg vet hva han gjort de siste årene, men jeg vet også en del ting som jeg tror kan være viktig for å løfte ham det siste steget han trenger, sier Skarli.

- Hva slags ting er det?

- Det er mer konkurranselik trening. Skal du gå fort på 1500 og vinne den, må du øve deg på å gå fire runder fort, det du kan rett og slett. Enda mer klare mål for økter, og jeg håper jeg kan hjelpe med tekniske innspill. For eksempel å komme seg enda dypere.

- Så du kommer til å bli en knallhard trener?

- Det er ingen nåde i toppidretten. Den er brutal, og det må den være. Men det er også viktig å inkludere løperne. Håvard har masse erfaring og har vært i verdenstoppen siden 2006, så det er viktig at han blir hørt. Men jeg kommer på ingen måte til å være snill, dette kommer til å bli hardt arbeid.