Treningsekspert langer ut mot overvektige

Hollywood-trener og MMA fighter Marcus Kowal(39) tror ikke på en enkel vei til god form. Han synes synd på de overvektige.

Den svenske Hollywood treneren Marcus Kowal er både profesjonell MMA fighter og PT for politiet i Los Angeles, samt flere kjendiser og søkkrike finansfolk i underholdnings-hovedstaden.

Nå går han hardt ut mot folk som ikke trener. Han mener at usunne og overvektige er egoistiske. 

– Tenk om det brenner og du ikke orker å løpe opp trappene for å redde dine kjære? Tenk deg den skyldfølelsen. Det er egoistisk å ikke være i form og det er ditt ansvar å komme i form, sier Kowal til TV 2.

Synes synd på de overvektige

Kowal er ikke redd for å si høyt at han synes synd på de overvektige.

–  Det er ikke det at jeg ikke liker dem, men jeg synes synd på dem. De har det jo ikke bra, ikke bare fysisk, men de er jo ofte deprimerte også. Og her i USA er de jo også veldig, veldig store og det er jo ikke bra for helsen. Det er et handicap.

Tror du man blir mer lykkelig av å ha en bra kropp?

– Det finnes mange mennesker som er i toppform som ikke er lykkelige, men jeg tror at er du i form har du større mulighet for å ha det bra, sier treningseksperten.

Kan ikke kjøpe seg til bra form og fin kropp

Ifølge Kowal har man det gjerne bedre psykisk om man har det bra fysisk.

man kan ikke kjøpe god form, det handler om egeninnsats, mener Kowal. Foto: TV 2
man kan ikke kjøpe god form, det handler om egeninnsats, mener Kowal. Foto: TV 2

– Man er gjerne mindre negativ og selvtilliten går opp. Ikke for at du ser bra ut, men for at du orker å være med på ting.

Men ifølge Kowal kan man ikke kjøpe seg til fin kropp og god form. 

– Jeg trener mange rike folk i Hollywood som har masse penger. En fyr jeg trener mye, kjefter på meg for han mener det ikke hjelper. Da sier jeg til han at jeg er bare din guide for å få deg i form, og det spiller ingen rolle hvor mye jeg løper, han blir ikke i bedre form av det.

Det handler om egeninnsats mener Kowal!

– Hardt arbeid og dedikasjon er det som gjelder. Du kan ikke kjøpe deg til god form, du må gjøre det selv. 

– Modellene er jo forferdelige

I følge Marcus Kowall er kroppsfikseringen rundt modellene i Hollywood helt feil.

– Folk sier det er kroppsfiksering, men en modell er jo forferdelig. De er jo tynnfeite. De har ingen muskler på kroppen og kan jo ikke gjøre noen ting. Det er ikke helsemessig bra heller å være så tynn, sier Kowal.

– Jeg sier ikke at du skal være i toppform, men du skal ha det bra, avslutter entusiasten.