Mercedes ML: Så billig får du status-SUV med stjerne i grillen

Nå er den oppnåelig for mange.

Mercedes har godt tak på SUV-segmentet. Og starten på det hele var naturligvis ML - tilbake på slutten av 90-tallet.

I 2006 kom oppfølgeren på den svært populære Merce-SUVen.

Også den ble populær - og i motsetningen til blant andre BMW X5 er den også utstyrt for litt mer seriøs off road-kjøring - med blant annet luftfjæring for ekstra bakkeklaring,

Ny var dette kostbart - det ble fort over en million kroner med riktig utstyr. Men nå som andre generasjon ML har rukket å bli åtte år, begynner den plutselig å bli oppnåelig for veldig mange.

Vi har funnet et tilsynelatende pent eksemplar som blir ditt for under 300.000 kroner!

LES OGSÅ: Hva er egentlig en SUV?

Kraftig og tørst motor

2006-modellen på bruktmarkedet er i den klassiske fargekombinasjonen sort/sort - og har den populære og kraftige 3-liters dieselmotoren på 224 hk/510 nm.

320 CDI er betegnelsen - og her får du altså betydelig mer krefter å rutte med en 280 CDI på 190 hk/440 nm.

0-100 km/t med 3-literen tar 8,6 sekunder - mot 9,8 for 280 CDI.

Men like lavt forbruk som dagens dieselmotorer kan du ikke regne med. Her snakker vi fort literen og vel så det ved blandet kjøring

Les mer om Mercedes ML som bruktbil her

Billig

Prisantydningen er altså 299.438 kroner ferdig registrert. Den er nettopp nedjustert og skal i følge annonseteksten "selges nå".

annonse

Ut fra de andre bilene som ligger ute, virker prisen å være gunstig.

Riktignok har den bikket 200.000 kilometer for en stund siden, men den skal være godt vedlikeholdt. Bildene tyder på at selger har ordene sine i behold.

Og en velholdt bil som har gått langt, kan absolutt være å foretrekke framfor en som er gått mindre, men ikke har fått samme kjærligheten og omtanken underveis.

Klikk her for å se hele annonsen

Rust

Disse bilene er dessuten solide greier - som ikke er rammet av samme dårlig rykte med tanke på driftssikkerhet. Her var første generasjon ML mer utsatt.

Det er i det hele tatt lite å være obs på. Men vi anbefaler alltid en grundig sjekk med tanke på rust på Mercedeser av denne årgangen - og på SUVer med litt kilometerstand er en tilstands- eller NAF-rapport alltid vel anvendte penger.

LES OGSÅ: Brukt Mercedes ML: Dette kan være full krise på fire hjul

Mye utstyr

ML fungerer godt både på og utenfor allfarvei - og rommer fint en familie på tur. Bagasjerommet er på 551 liter, og selv om det ikke er størst i klassen, så duger det for de fleste.

Av utstyr er det verdt å nevne at denne har full AMG-pakke, luftfjæring (OBS: Sjekk at alt fungerer som det skal!), navigasjon, hengerfeste, DVD-spiller, takluke og nøkkelfri start/adgang.

LES OGSÅ: Disse 4x4-eierne er mest fornøyd