MØTER IKKE: Costume-redaktør Vanessa Rudjord (38) stod på gjestelisten til visningen av Skavlan-kolleksjonen men møtte aldri opp. Foto: Stella Pictures
MØTER IKKE: Costume-redaktør Vanessa Rudjord (38) stod på gjestelisten til visningen av Skavlan-kolleksjonen men møtte aldri opp. Foto: Stella Pictures

Mote-skandalen: Costume-redaktør møtte ikke opp på Skavlan-visning 

Redaktør Vanessa Rudjord møtte ikke opp for å svare pressen på beskyldninger om vennetjenester i bladet Costume. 

Motemagasinet Costume og redaktør Vanessa Rudjord (38) er i hardt vær om dagen.

Klagd inn til PFU

Tidligere denne måneden ble bladet Costume klagd inn til PFU av generalsekretær i Norsk presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, for brudd på Vær varsom plakatens punkt 2.3 som handler om dobbeltroller som kan svekke mediets troverdighet.

ANKLAGER: Kjersti Løken Stavrum er generalsekretær i Norsk Presseforbund. Her sammen med Per Edgar Kokkvold.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ANKLAGER: Kjersti Løken Stavrum er generalsekretær i Norsk Presseforbund. Her sammen med Per Edgar Kokkvold. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Eksponerer sine nære venninner

Grunnen til klagen er at motemagasinet gjennom flere utgaver har viet en rekke sider til omtale av redaktørens nære venninner.

I siste utgave av bladet valgte Rudjord å gi sin gode venninne Jenny Skavlan en 18 siders lang artikkel om hennes nye bikinikolleksjon. Hun var også selv med på reportasjereisen som gikk til Thailand. Dessuten fikk hennes nære venninne Pia Tjelta omfattende redaksjonell spalteplass da hun lanserte sin nye kleskolleksjon.

«Forhindret fra å møte»

Torsdag kveld var det store spørsmålet om Rudjord ville møte opp på Jenny Skavlans visning. Hun stod oppført på gjestelisten men like før visningen skulle begynne kom meldingen fra PR-byrået som arrangerer visningen om at Rudjord var blitt "forhindret fra å komme", utover dette var det ingen kommentarer.

– Dette snakker jeg ikke om!

Når TV 2 forsøker å få en kommentar fra Pia Tjelta på vei inn på visningen, får hun hastverk og har kun en kort kommentar:

– Det snakker jeg ikke om!

– Dette kommer til å skje igjen

Motedesigner Fam Irvoll har langt bedre tid når hun ankommer Tjuvholmen.

STØTTER VENNEN: Fam Irvoll ankommer Costume Awards 2014 i Gamle Logen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STØTTER VENNEN: Fam Irvoll ankommer Costume Awards 2014 i Gamle Logen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Jeg synes Vanessa har fått alt for mye pepper for dette. Man må huske på at det er en liten bransje og hvor alle kjenner alle.

– Vil du beskrive motemiljøet i Norge som en venninnegjeng?

– Ja, faktisk! Vi er bare rundt 100-150 i bransjen så da er det ikke rart at slike situasjoner oppstår og det kommer til å skje igjen. Hvis det ikke hadde vært i Costume kunne det like fort ha skjedd i Elle, eller noen andre motemagasiner, forteller Irvoll til TV 2.

Skuespiller Gitte Witt som regnes som en av Rudjords aller nærmeste venninner støtter sin nære venninne i en kort uttalelse:

– Jeg støtter henne fullt ut. Norge er et lite land og da er det nødt til å oppstå slike situasjoner, forklarer hun til TV 2 før hun haster inn på visningen.

STØTTER VENNEN: Gitte Witt før premieren på den norske filmen
STØTTER VENNEN: Gitte Witt før premieren på den norske filmen "Søvngjengeren" på Colosseum kino i Oslo i januar i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix