Derfor kan "dårlige" bilannonser gi de beste kjøpene

Noen bilselgere vet nesten ikke hva det er de selger.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

 

 

 

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

 

Hei Benny. Som godt over gjennomsnittet opptatt av biler bruker jeg noen timer i uken på å lese bilannonser, ikke bare i perioder når jeg er på biljakt (det er jo viktig at man holder seg oppdatert).

Det som ofte overrasker meg er hvor lite mange skriver i annonsene sine om bilene. Du får nesten ikke vite noen ting, mens andre legger ut 50 bilder og hele livshistorien til bilen og seg selv.

Hvem tror du man gjøre de beste kjøpene fra? Har et lite veddemål med en kompis her, så er spent på hva du mener er riktig svar! Hilsen Roar.

 

 

 

 

Benny svarer:

Hei Roar. Veddemål – da får jeg forsøke å gjøre mitt beste!

Jeg har også mange ganger lagt merke til det du sier her. Enkelte bilannonser er så mangelfulle at du nesten kan lure på om selgeren virkelig vil bli kvitt bilen – mens andre igjen tydeligvis tar oppgaven som bilselger med det største alvor og bruker MYE tid på å lage annonsen.

Det finnes vel ikke noen fasit på dette området, men generelt sett vil jeg si at du gjør de tryggeste kjøpene fra folk som forteller mye om bilen sin – og gjerne er rause med bildene også.

annonse

For deg som kjøper er det jo viktig å få mest mulig informasjon om hva du kjøper.

En bilselger som forteller mye om bilen sin, vil nok også i mange tilfeller ha en viss bilinteresse.

Alt som har med behandling og oppfølging av bilen er veldig viktig informasjon. Så såframt det ikke bare er fjas og mer eller mindre relevante salgsargumenter for bilen, mener jeg en lang og innholdsrik annonsetekst er viktig.

De som bruker lang tid på annonsen, har nok også ofte satt seg inn i prisbildet for modellen. Slik sett er det nok ikke her du nødvendigvis gjør de store kuppene.

I tvil: – Prøver bilselgeren å lure meg?

Må være kjapp

Da er vi over på de beste kjøpene. Her har jeg opp gjennom årene sett mange eksempler på korte og nesten mangelfulle annonser – på biler som virkelig er gode kjøp.

Her snakker vi nok typisk om folk med svært begrenset interesse og peiling på bil. De som har toppmodellen med skinnseter, automat og masse kostbart utstyr – men ikke forteller om det et eneste sted i annonsen. Du må lete deg fram til det selv på bildene.

Du skulle i det minste tro de fikk med seg det viktigste i overskriften, men nei da.

Ett godt eksempel jeg husker fra noen år tilbake var en annonse for en Mini Cooper S, altså den gromme versjonen med hissig motor. Overskriften var "Mini Cooper 1,6".

Ikke noe om at det var S-utgaven eller at den hadde skinnseter og panoramasoltak.

Prisen var også nesten mistenkelig lav, men her tror jeg rett og slett det var noen med veldig lite peiling på bil som skulle gjøre noe de ikke følte seg særlig komfortable med – nemlig å selge bil.

I slike tilfeller kan du som kjøper virkelig komme over bra ting til en hyggelig pris. Så er det da mange – enten oppkjøpere eller bare folk som liker å bytte bil ofte – som har flere autosøk der ute og snapper opp biler som dette veldig kjapt når de kommer ut på markedet.

Det er nemlig en annen viktig faktor hvis du skal gjøre de virkelig gode kjøpene. Da må du være kjapp – for på kurante biler er det som regel alltid noen som følger godt med på hva som kommer ut til enhver tid.

Håper dette svaret gikk i din favør? Hvis ikke får du sørge for at kompisen din ikke leser broom.no på en stund!

Det er en grunn til at den har blitt billig ...

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

 

 

Rett på sak: Dette er verdens dårligste bil

 

 

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: