Nissan e-NV200 Evalia: Dette blir virkelig mye elbil for pengene

Kommer i september – nå er prisene klare.

Nissan har hatt stor suksess med elbilen Leaf i Norge. Dette er modellen som for alvor førte elbilene helt til topps på registreringsstatistikkene.

Og selv om en rekke konkurrenter har kommet etter, holder Leaf koken på en imponerende bra måte. Så langt i år er den tredje mest solgte personbil i Norge, bare slått av VW Golf og elbil-kollega Tesla Model S.

Kunngjort prisene

I september får Leaf en ny konkurrent, nå fra internt hold.

Da er det nemlig klart for nye Nissan e-NV200 Evalia. Vi snakker personbilutgaven av varebilen NV200 – og nå har Nissan akkurat kunngjort prisene på denne.

De viser at femseter e-NV200 Evalia starter på 242.500 kroner, da i en utgave som Nissan lover skal være godt utstyrt. De som kan nøye seg med to seter og varebil, slipper unna med 209.900 kroner.

Leaf er virkelig hot i bruktmarkedet:

Skyvedører på begge sider

e-NV200 er basert på eksisterende NV200, men har gjennomgått en full utvikling av Nissans ingeniører. Drivverket har blitt endret på flere viktige områder for å passe inn i den nye modellen, mens det også er gjort endringer på karosseriet for å sørge for best mulig lastekapasitet.

annonse

Varebilvarianten vil ha et lastevolum på 4,2 m³ og kan frakte to europaller, mens skyvedører på begge sider og stor åpning bak, gjør at inn- og utlasting er enkelt.

Her kan du bli med på tur i den nye New York-taxien

Fem seter

Evalia har allerede vært på markedet et par år med "vanlig" motor. Den utmerker seg for å være svært mye bil for pengene. Du får sju seter og rikelig med plass til rundt 300.000 kroner. Det er det ikke mange konkurrenter som kan matche.

I den elektriske utgaven har Nissan droppet de to bakerste setene. Dermed er den femseter, vi har ikke fått bekreftet om den kommer med to ekstra seter etter hvert.

Uten at vi har fått offisielle tall ennå, må det bety at bagasjeplassen blir formidabel, særlig hvis du pakker opp til taket.

Med andre ord en skikkelig feriebil – så lenge man holder seg til kortreise ferier.

Lanseres i september

Nissan oppgir nemlig rekkevidden til 170 kilometer, men som vanlig er det grunn til å minne om at akkurat det vil variere mye ut fra topografi, temperatur – og ikke minst kjørestil. Ved hjelp av hurtiglading, kan man lade opp batteriene til 80 prosent av full kapasitet på 30 minutter.

Forhåndssalget i Norge har vært i gang en stund allerede – offisiell lansering i vårt marked skjer i september.

Les testen av Evalia: Mye fornuft for lite penger

Brukt sjuseter i stedet? Denne skal være et smart valg