I TRØBBEL: Jan Ullrich skal angivelig ha krasjet med 1,4 i promille.
I TRØBBEL: Jan Ullrich skal angivelig ha krasjet med 1,4 i promille.

– To sendt på sykehus da tidligere sykkelstjerne fyllekjørte

Fikk store skader på sin Audi A6. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For drøyt to uker siden krasjet Petter Northug sin Audi A7 i alkoholpåvirket tilstand. Nå er det Jan Ullrich som er havnet på kant med lovens lange arm. Den tidligere sykkelstjernen, som gikk til topps i Tour de France i 1997, var ifølge den sveitsiske avisen Blick beruset da han krasjet sin sølvgrå Audi A6 i Sveits. 

STYGG ULYKKE: Slik så det ut da Jan Ullrich ikke klarte å stoppe. Foto: Kapo TG.
STYGG ULYKKE: Slik så det ut da Jan Ullrich ikke klarte å stoppe. Foto: Kapo TG.

To personer ble sendt på sykehus etter ulykken. Blick skriver at Ullrich hadde en promille på 1,4 da ulykken skjedde. Ullrich avviser dette.

– Det var ikke alkohol involvert, sier han.

Ullrich anslår at han kjørte 20 km/t for fort. Han braste inn i en Citroen bakfra slik at den veltet, og skadet også en Alfa Romea.

Selv er Ullrich glad for at ingen ble alvorlig skadet.

– Gudskjelov var det ingen dødsfall. Jeg kom fra en avtale og var stresset. Jeg ønsker å komme hjem så fort som mulig, sier Ullrich.  

Tyskeren har slitt med personlige problemer etter at han la opp i 2007. I 2013 innrømmet Ullrich at han benyttet seg av bloddoping da han var aktiv.

– Nesten alle brukte prestasjonsfremmende midler da jeg var aktiv. Jeg har ikke tatt noe som ikke andre tok, sa Ullrich da.

Dersom det stemmer at Ullrich fyllekjørte, er det ikke første gang. I 2002 krasjet han en Porsche i et sykkelstativ med 1,5 i promille.