FARVEL: Toni Kroos likte så dårlig at Pep Guardiola helte øl over ham at han nå ønsker å forlate Bayern München. Muligens så er det en helt annen årsak.             REUTERS/Michael Dalder
FARVEL: Toni Kroos likte så dårlig at Pep Guardiola helte øl over ham at han nå ønsker å forlate Bayern München. Muligens så er det en helt annen årsak. REUTERS/Michael Dalder

Fotballryktene:
– Bayern München takket ja til Manchester United-bud

Og Newcastle-stjerne er åpen for alt, bare han kommer seg vekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Med Louis van Gaal på plass, så begynner det å skje ting i Manchester United. Daily Express hevder sågar at klubben er kommet til enighet med Bayern München om en overgangssum for Toni Kroos. Avisen hevder at det grunnleggende for en overgang nå er på plass. Dette til tross for at Bayern München-ledelsen har utelukket at det er aktuelt med en overgang, og at agenten til Kroos har sagt at ingenting skjer denne sommeren. Ingen tyske medier har fått med seg informasjonen Daily Express sitter på.

Da er det nok mer hold i nyhetene når Manchester Evening NewsStuart Mathieson hevder at Luke Shaw er så godt som klar for Manchester United. Den erfarne journalisten hevder at det mangler bare fem prosent før overgangen i boks. Han tror også at det vil dukke opp en og annen nederlender på Old Trafford i løpet av sommeren.

En av dem kan bli Memphis Depay. Van Gaal tok nylig den 20 år gamle angriperen med i VM-troppen sin, og nå skriver The Sun at PSV Eindhoven-spilleren kan havne i Manchester United for 150 millioner kroner. Litt kjekt var det også å få et nytt nederlandsk navn. Tidligere har det stort sett vært Kevin StrootmanArjen RobbenJordy ClasieRon VlaarBruno Martins Indi, Wesley SneijderStefan de Vrij og Daley Blind som er blitt koblet til klubben.

Og om ikke det skulle være nok, så har Football Direct News nok en gang tatt en prat med kilden sin som står et sted i nærheten av Old Trafford. Og denne kan fortelle at Norwich' nederlandske midtbanespiller Leroy Fer er ønsket i maskinrommet i van Gaals nye Manchester United. Da mangler det bare en keeper, så har de vært koblet til et helt lag av nederlendere siden de første ryktene om van Gaals ankomst dukket opp.

Men det finnes jo spillere andre steder enn i Nederland. Og Daily Mirror kan fortelle at van Gaal også ønsker seg den ukrainske primadonnaen Jevgen Konopljanka. Det kommer nok som dårlig nytt for Liverpool, som skal ha planlagt et nytt fremstøt overfor Dnepro-vingen.

Liverpool skal også ha seg en venstreback i sommer. Shaw ser ut til å havne i Manchester United, og nå skal Ashley Cole ha sagt at han ikke vil gå til en annen Premier League-klubb av respekt for Chelsea-fansen. Men når Daily Mirror kan melde at Real Madrid har tilbudt ham 100 millioner kroner over to år, så er det nok respekten for noe helt annet som har vært avgjørende for «Cashley». 

Da kan Readings Jordan Obita ser ut som et mer realistisk overgangsmål for Liverpool. 20-åringen har imponert i Championship denne sesongen, og kan være en mann for fremtiden. Eneste problemet for Liverpool er at også Arsenal er interessert i venstrebacken, skriver Daily Mirror.

Yaya Toure er virkelig bedrøvet over den manglende oppmerksomheten han fikk fra Manchester City på bursdagen sin. Nå kan klubben vise til at han fikk kake på flyet til Abu Dhabi, men det var ingen hatter og fløyter. Og ikke noe skikkelig bursdagsselskap. Ikke fikk han en bil i gave heller. Midtbanespilleren gikk ut på Twitter og bekreftet alt agenten Dimitry Seluk sa. Nå skriver Marca at det kan bety at ivorianeren er på vei tilbake til Barcelona, hvor de helt sikkert markerer bursdager på en helt annen måte enn med en simpel marsipankake.

La Liga-ekspert Guillem Balague bekrefter nå i sin blogg det som ble meldt for et par dager siden. Barcelona vil ikke si nei dersom de får inn et tilfredsstillende bud på Cesc Fabregas. Den tidligere Arsenal-kapteinen skal ha en utkjøpsklausul på 450 millioner kroner i kontrakten sin, og får de dette så vil de ikke si nei. Problemet for Barcelona er at det er en annen klausul i kontrakten hans. Nemlig at Arsenal kan kjøpe ham tilbake til en sum som er noe lavere enn utkjøpsklausulen. Denne klausulen bekreftet Arsene Wenger i fjor sommer. Da sa han at ingenting ville skje med Fabregas da, men at han ville benytte seg av klausulen dersom Fabregas ønsket å flytte på seg. Dersom Barcelona mottar et bud på Fabregas, er de nødt til å informere Arsenal, som da kan velge om de ønsker å kjøpe Fabregas eller ikke. Dersom de takker nei, skal de ha 50 prosent av overskuddet Barcelona gjør på Fabregas i forhold til summen de kjøpte ham for.

Lukasz Fabianski skal ha takket nei til Arsenals siste kontraktstilbud, noe som betyr at polakken pakker ned keeperhanskene sine og forsvinner fra Emirates Stadium nå i sommer. Dermed på The Gunners på keeperjakt. Nå skriver Football Direct News at Fulhams Maarten Stekelenburg kan være et alternativ. Nederlenderen var ikke noen stor suksess etter overgangen fra Roma, og mistet etter hvert plassen sin til David Stockdale. 31-åringen er en dyr mann for Fulham, som nå forbereder seg på et liv i Championship. Dermed kan han få gå billig dersom noen vil ha ham.

18 år gamle Pierre Højbjerg fikk ni kamper for Bayern München denne sesongen, og startet cupfinalen mot Borussia Dortmund. Nå ønsker Arsene Wenger å utnytte den enorme overfloden av midtbanespillere i Bayern München til å lure dansken til London. Football Direct News skriver at The Gunners har fulgt ham nøye denne sesongen.

En annen som ikke har levd opp til forventningene er Jack Rodwell. Midtbanespilleren hadde England for sine føtter da Manchester City dro 120 millioner kroner ut av brystlommen for ham sommeren 2012. Nesten to år senere kan han se tilbake på sju ligakamper fra start, og mannen som skulle styre Englands midtbane i Brasil-VM var ikke i nærheten av å være aktuell for troppen. Nå vil Everton ha ham tilbake, men ifølge Daily Mirror får de kamp av Newcastle. Alan Pardew har sett at det kan være smart å ha litt engelskmenn i troppen dersom The Magpies skulle snuble seg inn i Champions League om noen år.

Livet i Newcastle kan ikke være all verden. For midtbanespilleren Moussa Sissoko skal nå være åpen for alle tilbud (Noen tippeligaklubber som trenger en grei midtbanespiller?). Det er agenten hans Frederic Guerra som forteller dette til Eurosport, melder Inside Futbol.

Chelsea skal ha fått med seg at sveitseren Stephan Lichtsteiner bare har ett år igjen av kontrakten sin med Juventus. Nå vil de prøve å lokke italienerne til å selge nå i sommer, skriver talkSPORT.

Tottenham valgte i fjor å hente en spiss som scoret mål i blinde i La Liga, uten at det ble noen overveldende suksess. Roberto Soldado kan skryte av to spillemål på 28 kamper. Ikke verst for en mann som kostet en kvart milliard kroner. Nå velger de en litt annen fremgangsmåte. Denne gangen går de for en spiss som sliter litt mer for scoringene sine. 30 år gamle Sergio Garcia har vist gjennom hele karrieren at målene ikke kommer lett for ham i den spanske ligaen. 69 scoringer på 297 kamper gjør ham ikke til den keeperne frykter aller mest. Football Direct News har en kilde i gatene rundt White Hart Lane også. Og denne forteller at Spurs nå ønsker å hente Espanyol-spissen. Håpet må være at karriereutviklingen hans blir motsatt av Soldados.