Norling mest skuffet over seg selv

– Mitt ansvar at vi ikke var forberedt, sier Brann-treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal-Brann 2-1

SOGNDAL/BERGEN (TV 2): Brann gikk på sesongens sjette tap på ti kamper så langt denne sesongen da Sogndal vant 2-1 på Fosshaugane, men Rikard Norling legger ikke skylden på spillerne.

Han mener han bommet med kampplanen før møtet med fysisk robuste sogndøler. Etter første omgang lå Brann under med 0-2, og da hjalp det ikke med en bedre prestasjon i den andre omgangen.

– Jeg er mest skuffet over meg selv, sier Brann-treneren til TV 2 etter tapet for Sogndal.

– Hvorfor det?

– Det er med tanke på hvordan førsteomgang så ut, at vi ikke var forberedt på det Sogndal kom med, og det er mitt ansvar.

– Jeg kom med en idé til spillerne om hvordan vi skulle spille, men den viste seg å ikke være bra. Det er beklagelig at jeg ikke treffer mer rett i forberedelsene.

Spillerne tar sin del av skylden

Brann-veteran Erik Huseklepp ville imidlertid ikke la sjefen ta all skyld alene.

– Vi spillere må ta en like stor del av skylden som han, hvis ikke mer. Det er vi som er utpå der i dag, sier Huseklepp til TV 2.

DIRIGERER:  Rikard Norling i eliteseriekampen mellom Sogndal og Brann på Sogndal stadion.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
DIRIGERER:  Rikard Norling i eliteseriekampen mellom Sogndal og Brann på Sogndal stadion. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

I motsetning til Norling mener angriperen at Brann-spillerne visste hva de møtte, men at de ikke var nok «på».

– Kampen blir ødelagt i første omgang. Vi er ikke på, og Sogndal kommer akkurat slik vi vet de kommer til å gjøre. Men det ser ut som vi ikke er klar for det. Vi har ingen press på ballfører og de får lov å lempe ballen inn i boksen. De får kampen inn i sitt spor, sier Huseklepp.

– Vi må hjem og se på hva som skjedde. Det er vanskelig å svare på hva som gikk galt rett etter kampen, men det er utrolig skuffende. Når vi gjør ting bedre og spiller litt mer direkte selv så sliter det mer. Hadde vi gjort det fra begynnelsen kunne det blitt en annen kamp.

– Har det fantastisk på mange måter

Brann-treneren er enig i at ting fungerte bedre etter pause, men det er en mager trøst når laget endte med 0 poeng.

Etter ti serierunder ligger Brann på 13.plass med åtte poeng, langt unna det Norling så for seg da han startet i jobben. Han hevder likevel at han trives i Bergen, der supporterne er kjent for å være kravstore.

– Foruten resultatene så har jeg det fantastisk ut fra mange perspektiv. Den store skuffelsen er at jeg ikke klarer å levere bedre resultater og å gjøre brann-supporterne og bergenserne mer fornøyde.

Da han tok jobben snakket han umiddelbart om å vinne gull med Brann-laget. Det er det lite som tyder på når en tredel av sesongen er spilt, men han vil ikke si at han angrer på gullsnakket.

– Vi strever etter å vinne, og jeg kommer til å fortsette å få det spørsmålet inntil vi innfrir den målsetningen, sier Norling.

Ingen enkel vei ut av formsvikten

Han har ingen mirakeloppskrift for hvordan Brann skal snu misæren, og frykter at de havner i en negativ spiral.

– Jeg vil vel si at det er klart at vi behøver å vinne fotballkamper, men samtidig når man begynner ha for stort fokus på det og sine omgivelser så blir det en begrensende faktor. Vi må se på prestasjon og det som behøver å utvikles, sier svensken som kom fra suksess med Malmö forrige sesong.

Erik Huseklepp har i alle fall ingen unnskyldninger for klubbens sesongstart.

– Tabellen lyver ikke, vi må se oss selv i speilet og jobbe knallhardt for å komme oss ut av dette, sier Huseklepp.