P1800 ES: Får ikke solgt den unike Volvoen

Men så er ikke sjeldenheten helt gratis heller.

Volvo P 1800 ES ble kun produsert i 1972 og 1973. Foto: Exotic classics
Volvo P 1800 ES ble kun produsert i 1972 og 1973. Foto: Exotic classics

I oktober 2011 skrev vi om denne helt unike Volvo P1800 som nesten ikke har gått noen ting på over 40 år. Og som var til salgs. Det er den forsatt - to og et halvt år etter. 

Volvo P 1800 ES er med bare 8077 produserte eksemplarer en ganske unik bil i utgangspunktet. Denne bilen har i tillegg kun 90 miles - eller 144,8 kilometer på telleverket - etter 40 år! 

Forklaringen er som følger: Denne P1800 ES ble kjøpt fra den opprinnelige eieren som var en Volvo-forhandler i Kansas City. Bilen var en del av hans private samling. Den har kun blitt lånt ut til Volvo i reklameøyemed i av og til, og det er det... 

Sjelden mulighet

Dette er en "once in a lifetime-mulighet" til å bli eier av den fineste urørte Volvo P1800 med kortest kjørelengde - trolig i hele verden. 

Den lave kilometerstanden speiler også bilens generelle tilstand. Det er ikke ofte man kan anvende det mye misbrukte ordet ”strøken” om en 38 år gammel bil, men i dette tilfellet finnes det vel ikke et mer dekkende ord. 

Bilen ser ut som om den trillet ut av fabrikkportene rett etter frokost – tidligere i dag ...

Volvo P1800: Har gått lengst av alle biler i hele verden 

Stiv pris?

Derfor et det nesten et lite under at ingen har "nappet" og kjøpt den. Men skulle tro bilen var attraktiv for samlere verden over. Men slik er det altså ikke. 

Kan det være prisen som er litt drøy? På usolgte biler så er det gjerne det. Her forlanges - omregnet i norske kroner - omtrent en halv million kroner. 

Det er dobbelt så mye som det man må betale for en skikkelig fin og pedantisk restaurert utgave av samme bil. Det kan være her at "skoen trykker"... 

Om du skulle være det minste i tvil: Bilen er altså fortsatt til salgs.

Du kan selv legge inn bud på den om du går inn på www.exoticclassics.com som forsøker å selge Volvo-perlen på auksjon nok en gang. Så får vi se om de lykkes bedre denne gangen. 

Se hele annonsen og alle bildene her: 

Designet lever videre 

Volvo P 1800 ble produsert mellom 1961 og 1973 og baserer seg stort sett på teknikk fra den langt mer alminnelige Volvo Amazon. ES-modellen – som er stasjonsvogn-utgaven av Volvo-coupeen - ble laget kun i 1972 og 1973. 

Men elementer fra det særegne ES-designet ble videreført. Først i Volvo 480, senere på Volvo C30 og også dagens Volvo V40 har elementer fra P1800-en. 

Les også: Dette er bilene Volvo aldri laget