KLATRER PÅ CL-STIGEN: Edin Dzeko og Mancester City er på nivå to når neste sesongs Mesterliga-grupper skal trekkes. Foto: Paul Ellis, AFP
KLATRER PÅ CL-STIGEN: Edin Dzeko og Mancester City er på nivå to når neste sesongs Mesterliga-grupper skal trekkes. Foto: Paul Ellis, AFP

Manchester United-fravær gir City bedre Mesterliga-muligheter

... mens Liverpool blir rangert på nest dårligste nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

De europeiske toppligaenes sesonger er omme, og dermed er det også langt på vei avgjort hvilke lag som blir å finne i neste sesongs Mesterliga.

Dermed er også seedingsnivåene klare, og i engelsk presse legges det selvsagt vekt på hvor på rangstigen deres representanter vil havne.

Ligamester Manchester City har de siste sesongene vært seedet på nivå tre og opplevd såkalte «marerittgrupper», men takket være at storlag i europeisk sammenheng som Manchester United, AC Milan og Inter ikke kommer til å delta neste sesong er de lyseblå nå oppe på nivå to.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Et lag som dog blir å finne på nivå tre er Liverpool, siden de har vært såpass lenge utenfor det ypperste europeiske selskap. Deres triumf i turneringen fra 2005 og finaleplass i 2007 er nå såpass lang tid siden at de er nede på 32. plass på UEFAs koeffisient-ranking, og dermed må de finne seg i å være det nederste rangerte av de fire engelske lagene.

Både Arsenal og Chelsea er i første pott, sammen med Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Benfica, Atlético Madrid og FC Porto.

På nivå nummer to finner man i tillegg til City, som er lavest rangert av alle åtte, følgende lag: Schalke 04, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Sjakhtar Donetsk, FC Basel og Zenit St. Petersburg.

Enkelte lag må gjennom kvalik - men Liverpools seeding blir uansett værende
Både Arsenal, Porto og Zenit må gjennom kvalifiseringsspill før seedingsnivåene er endelige, noe som betyr at lag fra de laveste nivåene kan krype oppover.

Det blir dog ikke Liverpool som får klatre fra nivå tre, ettersom de har både Bayer Leverkusen, Olympiakos, CSKA Moskva, Ajax, Napoli, Sporting Lisboa og Galatasaray foran seg.

Nivå fire enda ikke er klart, men det som er sikkert er at Anderlect, Roma og Monaco blir å finne der, noe som betyr at det kan være duket for noen virkelige «marerittgrupper» også i neste sesongs versjon av turneringen.

Norges representant Strømsgodset kommer inn i turneringen i andre kvalifiseringsrunde.

Hva er din drømmegruppe/marerittgruppe? Ta diskusjonen!