Vil ha amerikansk Harry Hole-film til Norge

– Hvis de kommer hit og ser hvor vakkert det er, vil de synes det er fint å lage film her, mener forfatter Jo Nesbø.

Det ble i slutten av april klart at det sannsynligvis blir den svenske regissøren Tomas Alfredson som vil regissere Jo Nesbøs «Snømannen».

Den Oscar-vinnende regissøren Martin Scorse fortsetter som produsent. Den nye regissøren gjør at det kan bli nye muligheter for å spille inn deler av filmen i Norge.

– Bergen nesten like vakkert som Oslo

Jo Nesbø mener Norge er en vakker location for den amerikanske storproduksjonen: 

– Jeg håper man får filmatisert Harry Hole-filmen i Norge. Men det er ikke jeg som bestemmer det. Oslo er jo et av de dyreste stedene i verden å lage film. Men hvis de kommer hit og tar en titt på location i Oslo og Bergen, Bergen er jo nesten like vakkert som Oslo, så er jeg helt sikker på at de synes dette er et fint sted å lage film, sier Jo Nesbø.

Bare møtt en Hollywood-stjerne

Den mulige filmatiseringen av Harry Hole har ikke ført til at Jo Nesbø lever et jetset-liv med Hollywood-kjendiser.

– Jeg har vært og spist med Channing Tatum som kom hit til Oslo. Men eller har jeg ikke snakket med en j..... Hollywood-stjerne. Så det er litt skuffende, ler Nesbø.

Jo Nesbø ble i dag hedret av Oslos ordfører Fabian Stang som overrakte forfatteren Oslo bys kulturpris for 2013  «Med sitt forfatterskap og musikertalent har Jo Nesbø satt Oslo på kartet», heter det blant annet i begrunnelsen for tildelingen.

– Lyver om Oslo

– Det er veldig stas. Det er litt spesielt med Oslo-prisen fordi dette er en by jeg har brukt og,   mange vil si, misbrukt i mine bøker. Så det er fint at Oslo tilgir meg for noe spesielt utlendinger synes er et fælt portrett av byen. Det er en mye røffere og kriminell by enn det de trodde på forhånd. Men det er jo det de trodde på forhånd som er riktig. Jeg lyver jo bare om Oslo.

– Så du er verdens dårligste Oslo-reklame?

– Ja, sannsynligvis, ler forfatteren.

Nesbø vil ikke beholde de 100 000 kronene som er prispengene til kulturprisen. De vil gå til Harry Hole-stiftelsen som bruker pengene til barn med lese- og skrivevansker.