HØYTSVEVENDE: Programleder Arne Hjeltnes er i full gang med sitt høytsvevende program «Fly med oss". Programmet fikk gode seertall under premieren mandag kveld.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HØYTSVEVENDE: Programleder Arne Hjeltnes er i full gang med sitt høytsvevende program «Fly med oss". Programmet fikk gode seertall under premieren mandag kveld.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Seertallene rett til himmels - alle vil «Fly med oss»!

404.000 seere fikk med seg premieren av programmet.

I tre uker skal TV 2 fly landet rundt og absolutt alt vises gratis på tv2.no. Hver kveld oppsumeres dagen på TV 2 med innslag fra turen.

Premiere

I går fikk 404.000 seere med seg premieren av «Fly med oss» på TV 2. I tillegg var det stor trafikk på tv2.no, hvor hele ruten sendes.

– Dette er formidable seertall så sent på kvelden. At over 400.000 sitter klistret for å se høydepunktene fra gårsdagens åtte timer lange sending på tv2.no er formidabelt. Dette er en kompleks operasjon hvor mange i TV 2 har lagt ned betydelige arbeidstimer. Da er det selvsagt hyggelig at seerne følger ferden både på TV 2 og på våre nettsider tv2.no, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

SE SENDINGER PÅ TV2.NO HVER DAG FRA KLOKKEN 10.00 - MED 360-BILDER!

Positiv nasjonalisme

Folk har vært kreative langs reiseruten hittil, og folk har fyrt opp en positiv nasjonalisme så langt. Noen av høydepunktene under dagens rute fra Bergen til Florø, var paragliderne på Voss og fylling av drivstoff på Sogndal.

– Det er helt fantastisk å få være med på denne ferden og formidle verdens vakreste land ut til Norges befolkning og verden for øvrig. «Hovedpersonen» i «Fly med oss» er landet vårt – et fotogent land som det er en drøm å vise fram. I tillegg har engasjementet blant folk rundt omkring vært helt utrolig, forteller programleder Arne Hjeltnes.

Startvansker

Sendingen på tv2.no og bilder fra turen fikk endel startvansker i går, blant annet på grunn av et uforutsett strømbrudd i helikopteret. Tirsdag er både vanlig video og 360-video tilgjengelig.

Det er en krevende produksjon å få «Fly med oss» på lufta.

– Arbeidet med å få bildene ut er komplisert og logistisk utfordrende, men folk har forståelse for at dette er nybrottsarbeid og en komplisert produksjon. Ikke minst synes folk det er tøft at vi tør gjøre noe nytt og filmer vakre Norge fra lufta, sier Ola Gråberg, prosjektleder for «Fly med oss».

Kveldssendingen til "Fly med oss" sendes på TV 2 mandag - torsdag kl. 22.40 og søndager kl. 21.40. I tillegg sendes alle ukens episoder i reprise hver søndag fra kl. 16.00.