TV 2 setter i gang med «Idol Junior» for barna 

Margaret Berger og Sandra Lyng Haugen er to av dommerne. Meld deg på her!

Når «Idol» setter i gang på sensommeren blir det større en noensinne, med flere auditionbyer og flere dommere

I dag er det klart at TV 2 også lanserer konseptet «Idol junior», der alle under 15 år får melde seg på. Programmet blir en mini-utgave av «Idol», som skal gå parallelt med det vanlige programmet.

- Idol Junior vil være en fantastisk mulighet for unge sangtalenter å få vist frem det artistpotensialet som bor i dem. Vi skal ta barna på dypeste alvor, la dem få vise frem talentet sitt, ha det moro og leve ut drømmen sin. Samtidig skal vi selvsagt sørge for at de blir tatt godt vare på underveis, noe vi etter hvert har lang erfaring på. Idol Junior skal være et feelgood-program med positivt fokus, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken (45).

Meld deg på «Idol Junior» her! Den øvre aldersgrensen er 15 år. 

 Ti år siden de var med selv

Tidligere deltakere Sandra Lyng Haugen (27) og Margaret Berger (28) blir to av dommerne, mens resten av panelet og programleder blir avslørt om kort tid.

– Jeg fikk en smakebit av hvordan det er å være dommer i voksen-«Idol», og det var så artig! smiler Berger.

– Det er så gøy å få lov til å bli imponert og rørt og endre livet til folk. Det er ti år siden vi to var med i «Idol» og det er på tide at vi finner noen talenter som skal få endret livet sitt, fortsetter artisten som blant annet gjorde seg bemerket under fjorårets MGP.

Se intervju med de to ferske dommerne ovenfor!

– Vi kommer ikke til å være krasse eller negative

Det er altså ti år siden de to sangerne selv var med i sangkonkurransen. Begge to tror at det mest sannsynlig blir en fordel for de unge håpefulle som skal prøve seg på audition.

– Det er klart at det er en erfaring å være på samme side som deltakerne. Vi forstår dem på en helt annen måte. Vi kommer ikke til å være krasse eller negative, vi skal heller gi fine tilbakemeldinger som gjør at man kanskje gjør det enda bedre neste gang. Vi skal gi mye ros, det tror jeg barn trenger, sier Lyng Haugen.

Berger mener det ikke blir noe problem å sende de aller yngste inn foran TV-kameraene.

– Jeg tror det skal gå fint. Barn kan ofte mangle den sjenansen som voksne har. Jeg tenker at det kan føre til ganske mange fine øyeblikk! Som barn var i alle fall jeg ganske «se på meg hele tiden!», så jeg håper vi får noen sånne, sier hun.

Tror det blir uproblematisk med barn

Det vil mest sannsynlig komme stemmer som er kritiske til at barn får være med i et talentprogram i så ung alder. Det tror ikke de to dommerne blir noe problem.

– Nå er det så mange unge folk som starter tidlig med karrierene sine. Justin Bieber, Miley Cyrus. Disney har virkelig skapt mange stjerner og jeg synes ikek det er for tidlig. Sånn har tiden blitt, at man starter tidlig. Folk blir kjent gjennom YouTube og alt mulig, og her får de jo et apparat og masse TV-tid å vise seg fram på, mener Berger.

– Og så får de beskyttelse rundt seg. Vi har blitt forsikret om at barna blir tatt veldig godt vare på. Her er det ikke noe utstemming eller kryssing eller noe. Her er det «det er så kult at du kom hit, og om du ender på 40. plass eller hva det er, så er det noe å være stolt av». Det er det som blir fokus, tilføyer makkeren.

– Hvordan blir det å måtte si nei til små barn som ikke går videre?

– Da jeg skulle gjøre det på «Idol», var det faktisk mye vanskeligere enn jeg skulle trodd. Det blir selvfølgelig vanskelig. Men for å finne gullet, må noen gå ut. Men vi skal prøve å gi dem tips, og vi skal prøve å fortelle dem hvordan de kan bli bedre, svarer Berger. 

Meld deg på «Idol Junior» her! Den øvre aldersgrensen er 15 år.