IOC-presidenten måtte svare for seg

IOC-president Thomas Bach ble ikke uventet overlesset med spørsmål om den labre interessen for vinter-OL i 2022 da han mandag innledet sitt norgesbesøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskeren er i Norge for første gang som IOCs øverste leder. Han er på besøk først og fremst for å bli oppdatert på forberedelsene til ungdoms-OL som arrangeres i Lillehammer om to år, men under pressekonferansen mandag kveld måtte han svare på helt andre saker.

Oppslutningen om et OL i Oslo om åtte år har i lang tid vært lunken. Entusiasmen er heller ikke stor rundt omkring i Europa. Det siste året har mulige søkerbyer som München (Tyskland), Stockholm (Sverige) og Davos (Sveits) falt fra og skrinlagt sine OL-planer.

– Jeg vil ikke analysere andre lands beslutninger. Det finnes flere forklaringer på hvorfor oppslutningen er laber. En faktor er at folk kan være farget av feilaktig informasjon om hva et OL koster. Det er ikke riktig at det bare koster mer og mer, sa Bach.

Se pressetreffet med Bach over!

PÅ NORGESBESØK: IOC-president Thomas Bach. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ NORGESBESØK: IOC-president Thomas Bach. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Transport er for eksempel ikke en kostnad for lekene i seg selv. Det er en investering. Er infrastrukturen allerede på plass, blir det billigere enn for de som vil benytte anledningen til å bygge ut, la han til.

Det er ingen hemmelighet at det er viktig for Den internasjonale olympiske komité å ha god oppslutning blant folket i et land som skal arrangere olympiske leker. Derfor ble Bach ikke unaturlig spurt om hva han tenker om de stadige negative meningsmålingene for et OL i Norge. (©NTB)