Fofana reddet Kippe fra marerittaften

Lillestrøm sikret poeng mot erkerival Vålerenga like før slutt.

Vålerenga - Lillestrøm 2-2:

Frode Kippe var nær ved å forære erkerival Vålerenga seieren, men fem minutter før slutt utlignet Lillestrøms Moryke Fofana til 2-2 med et mektig langskudd.

Kippe headet Lillestrøm i ledelsen etter bare 18 minutter, men det så stygt ut da LSK-kapteinen headet ballen i eget nett tidlig i 2. omgang.

Det ga VIF ledelsen 2-1 på Ullevaal, men Kippe skulle bli reddet av sin lagkamerat Fofana, som fra 20-25 meter banket ballen i mål oppe i krysset med høyrefoten.

Bare tre minutter etter at Kippe hadde headet bortelaget i føringen på klassisk LSK-vis etter dødball i 1. omgang, utlignet Rasmus Lindkvist etter nydelig gjennomspill fra Ghayas Zahid. Avslutning fra Lindkvist burde trolig Lillestrøms keeper Arnold Origi stoppet.

LSK var best før pause i en kamp der Erling Knudtzon igjen viste fram sin enorme løpskraft. Dessverre er sluttproduktet for dårlig hos den tidligere Lyn-spilleren. Han skapte flere store sjanser, for seg selv, men tok ikke vare på noen av dem.

Det gjorde at Vålerenga fikk kommandoen da Kippe headet ballen i eget nett etter at Sivert Heltne Nilsen hadde stormet inn i sekstenmeteren og fikk lagt hardt inn. (©NTB)