Samuel: – Han tråkket på meg med vilje

Men Stefan Strandberg avviser at stemplingen var noe annet enn et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-1:

Sarpsborg Stadion/Bergen (TV 2): Rosenborg og Sarpsborg 08 fikk med seg ett poeng hver etter mandagens tøffe Tippeliga-oppgjør. Duellene var mange og til dels harde på det våte gresset i Østfold. Spesielt mellom Sarpsborgs kraftspiss Aaron Samuel og RBK-stopperne Stefan Strandberg og Tore Reginiussen.

I 2. omgang var det spesielt én episode som fikk Samuel til å reagere. Nigerianeren falt i bakken etter en duell med Strandberg, og ble tilsynelatende stemplet av RBK-spilleren mens han lå nede.

Samuel er ikke i tvil om at det var med vilje.

– Jeg tror det var med vilje. Det er ikke bra. Det er ikke slik fotballen skal være. Det skal være morsomt der ute. Når vi spiller mot hverandre så ønsker vi ikke å skade hverandre, sier han til TV 2.

Hva mener du? Se situasjonen og scoringene fra kampen øverst!

Dommeren blåste ikke etter episoden, og Strandberg ble heller ikke straffet med kort i etterkant. Det reagerte Samuel veldig på.

– Det var slemt, for han tråkket på meg da jeg lå på bakken. Jeg lurte på hvorfor dommeren ikke så noe eller sa noe, sier han.

Ba om unnskyldning

Strandberg selv avviser at det var med vilje.

– Jeg gjorde det ikke med vilje, men jeg vet jeg var borti han. Derfor gikk jeg også bort og sa unnskyld med en gang, sier sørlendingen til TV 2.

Den unnskyldningen tok også Samuel til seg.

– Han sa unnskyld etterpå, så «all is good», sier Samuel og smiler.

Strandberg mener uansett at en så stor og sterk spiller som Samuel må tåle noen små trøkker tilbake i løpet av en kamp.

– Han gir litt og da må han også ta litt. Det er mye som dere som ikke er der ute ikke får med dere. Det foregår mye ute på banen. Det er mange tjuvtriks og det er smeller frem og tilbake, forteller Strandberg.

Og fortsetter:

– Det blir litt slik når vi møter et lag som spiller veldig fysisk. De er fysiske mot oss, og da er vi fysiske tilbake. Det er litt av sjarmen med fotball, er det ikke? 

Drillo: – En ynkelig 2. omgang

Rosenborg ledet 1-0 etter en solid 1. omgang, og så ut til å være på vei mot en sterk borteseier. 

Men etter hvilen mistet trønderne grepet om kampen og lot vertene spille seg inn. Derfor var det helt fortjent da Kristoffer Tokstad satte inn 1-1 i det 68. minutt. Det holdt til uavgjort, selv om Sarpsborg 08 var langt nærmere 2-1 og 3-1 enn Rosenborg var 1-2 i sluttminuttene.

TV 2s fotballekspert Egil Drillo Olsen var ikke nådig i sin dom over RBK.

– Rosenborg har levert en så ynkelig 2. omgang at de bør gå i tenkeboksen for å finne ut hva som er galt, sier han.

Trønderne har havnet realt bakpå etter at ti serierunder er unnagjort. Skulle Molde vinne sin kamp tirsdag (Viking hjemme), vil RBK ligge hele ni poeng bak serielederen. Det lar seg nok ikke hente inn igjen.

Rosenborg sliter veldig spillemessig, og det var helt fortjent at Sarpsborg fikk med seg hjemmepoeng denne gangen.

Jonas Svensson fikk slått inn 0-1-målet etter en snau halvtimes spill. Scoringen kom etter en corner der ballen ble stusset bakover i feltet. Til slutt var det Svensson som fikk den over streken. (©TV 2/NTB)