HEVDER DET VAR «DAGEN DERPÅ-PROMILLE»:  Gustav Valsvik ble tatt i promillekontroll søndag. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
HEVDER DET VAR «DAGEN DERPÅ-PROMILLE»:  Gustav Valsvik ble tatt i promillekontroll søndag. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Sogndal-spiller tatt for promillekjøring: – Jeg har skuffet alle

Ble stoppet på vei til trening søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sogndal-Brann direkte på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag kl. 19.00.

Sogndal-spiller Gustav Valsvik ble tatt for promillekjøring om morgenen 18. mai, og spiller derfor ikke tirsdagens kamp mot Brann. Det melder NRK.

Valsvik skal ha blitt stoppet i en rutinekontroll søndag morgen, og utslaget var på 0,25. Promillegrensen er på 0,2.

– Tar sterk avstand

Det er brudd både på norsk lov og Sogndals interne regler, ettersom de forbyr spillerne sine å drikke alkohol fire dager før kamp og to dager før trening.

– Sogndal Fotball tar sterk avstand fra en slik hendelse, da den bryter både norsk lov, klubbens egne regler og hele vårt verdigrunnlag. Vi setter pris på at Gustav har vært åpen og ærlig om det som har skjedd. Saken vil bli behandlet som en personalsak, skriver Sogndal i en pressemelding.

– Jeg har skuffet alle

I et intervju med Sogn Avis beklager Sogndal-spilleren det som har skjedd.

– Jeg har skuffet alle. Meg selv, spillergruppen, trenerne, klubben, familien min og de unge spillerne i fylket som jeg vet jeg bør være et forbilde for, sier Valsvik.

I intervjuet forteller stopperen at han drakk alkohol 17. mai, og at han dagen etter satte seg i bilen for å kjøre til lagets nest siste treningsøkt før tirsdagens oppgjør mot Brann.

– En dum feil

Han trodde ikke han skulle få utslag da han ble stoppet av politiet på vei til trening.

– Jeg tenkte at jeg ikke kunne ha alkohol i blodet. Men det var veldig dumt gjort, da jeg er opplært av foreldrene mine til ikke å kombinere bil og alkohol. En dum feil, rett og slett, sier Valsvik.

Sportslig leder Håvard Flo vil ikke si noe til lokalavisen om hvilke konsekvenser hendelsen vil få for Valsvik, men det er altså klart at han ikke får spille den TV 2-sendte kampen mot Brann tirsdag kveld.

På formiddagstreningen mandag var det Bjørn Inge Utvik som ble ble drillet i forsvarstreeren sammen med Azar Karadas og Hannu Patronen.

– Gustav er ikke klar for kamp, da han ikke er forberedt til å spille. Han har vært ute og drukket alkohol, og med alt som skjer rundt ham er ikke hans fokus å klart til å spille kamp, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til Sogn Avis.