Lillestrøm og Stabæk i lisenstrøbbel

To tippeligaklubber må levere handlingsplaner for hvordan de skal forbedre økonomien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor havnet Start og Hønefoss i rød sone og måtte legge frem handlingsplaner for å få innvilget lisens.

En klubb kan maksimalt være 36 måneder i rød sone over en periode på 60 måneder.

Start og Hønefoss har nå klart å ta seg over i gul sone.

To klubber i rødt
Men det er likevel to klubber som er i rødt.

Både Lillestrøm og Stabæk står i fare for å miste profflisensen, dersom de ikke bedrer den økonomiske situasjonen.

Lillestrøm må derfor levere en handlingsplan hvor de viser hvordan de skal ta seg ut av uføret. Stabæk var i rødt i fjor også, og har en gjeldende handlingsplan.

I 1. divisjon var det bare Tromsdalen som havnet i rød kategori.

– Tippeligaen og 1. divisjon så har to tredeler av klubbene positivt resultat. Men det er likevel et lite tilbakeslag. Det er ikke så godt som det var budsjettert, og mens vi de to siste årene har vært rundt null, litt i pluss, så har samlet resultat i år vært negativt, sier fotballpresident Yngve Hallén.

I Toppserien for kvinner så var det hele seks klubber som havnet i kategori rød. Amazon Grimstad og Stabæk er der for tredje periode på rad, mens Røa er der for andre gang. I tillegg er Arna-Bjørnar, Medkila og Klepp havnet i rød sone.

Vålerenga i gult
Vålerenga har den siste tiden gått rundt med bøsser for å få inn penger til å dekke lønninger. Men likevel havner klubben i gul sone.

– Denne oversikten viser status per 31.12. Der var Lillestrøm i rødt, så det viser en god status for den klubben. Får Vålerenga så har de en innsamlingsaksjon. Det har vi også sett. Det handler mest om at budsjettet for 2014 ikke ble helt slik klubben hadde forelagt seg selv. Når man mangler på inntektssiden, så løper kostnadene. Da blir det fort en manko, forklarer klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, til TV 2.

Og NFF følger nøye med på situasjonen i Oslo-klubben.

– Vi har en god dialog med Vålerenga. Vi har snakket mye med dem og andre klubber i forhold til de utfordringene de har. De er klar over problemstillingen. De prøver å rette på det. Så får vi se om de klarer det langsiktig og det kun blir et kortsiktig tiltak, sier han.