SAMBOERE: Sophie Elise og kjæresten Mathias flyttet for kort tid siden fra Harstad til Oslo. Foto: TV 2
SAMBOERE: Sophie Elise og kjæresten Mathias flyttet for kort tid siden fra Harstad til Oslo. Foto: TV 2

Kjæresten nekter Sophie Elise å bruke barbiedopet

– Her er det nulltoleranse for Melanotan.

Etter at toppblogger Sophie Elise Isachsen (19) og kjæresten Mathias var på ferie i Tunisia forrige uke, har bloggeren lagt ut et innlegg hvor hun forteller om sitt tidligere usunne forhold til soling.

På ett stadie i tiende klasse var jeg faktisk så brun at folk ble skremt og jeg ble tatt inn til alvorsprat med kontaktlæreren. Jeg brukte alle lommepengene mine på solkort, og kjente jeg ble kvalm om jeg ikke fikk tatt sol på en stund. Så, tanoreksia er nok en virkelig psykisk lidelse, men det er noe jeg i aller største grad har klart å vokse av meg. Helt til jeg får farge på kroppen. Da kommer den intense trangen og følelsen av at fargen må oppbevares, og jeg blir dratt mot Brun og blid så snart jeg setter foten på norsk jord, skriver hun på bloggen

Sluttet med barbiedopet

19-årigen har lenge vært åpen om at hun har vært forbruker av både Restylane og «barbiedopet» Melanotan.

Sistnevnte forteller Isachsen at hun sprøytet inn i magen på seg selv.

– Ja, jeg satte sprøyter i magen. Hver kveld før jeg la meg. Det er sånn man sprøyter inn i seg for å bli brunere, men det er ett år siden jeg har gått på det, og jeg kommer aldri til å gjøre det igjen. Det var ekkelt. Jeg følte meg skitten på innsida, kvalm, har hun tidligere uttalt til Dagbladet Magasinet.

– Nulltoleranse

Det er en stund siden Sophie Elise kuttet ut melanotan. I dag har hun i tillegg en kjæreste som ikke godtar at hun bruker det omdiskuterte barbiedopet.

– Heldigvis har jeg en samboer som kjefter på meg når jeg tar for mye sol, det er nulltoleranse for Melanotan og jeg har så vidt fått presset inn Betakaroten i huset. Så han er litt redd for alt som kan være unaturlig, skriver hun på bloggen. 

Stoffet injiseres med sprøyte og skal gjøre deg brun, slank og sexlysten. Eksperter har flere ganger advart om at stoffet kan være livsfarlig: Siden det bestilles på nettet ulovlig, vet man aldri sikkert hva stoffet man får faktisk inneholder.