Per-Jarle Heggelund er ansatt som kommentator i TV 2 Sporten og skal jobbe med TV 2s Premier League-satsing. Foto: TV 2
Per-Jarle Heggelund er ansatt som kommentator i TV 2 Sporten og skal jobbe med TV 2s Premier League-satsing. Foto: TV 2

TV 2 henter ny Premier League-kommentator

Per-Jarle Heggelund er ansatt som kommentator i TV 2 Sporten og skal jobbe med TV 2s Premier League-satsing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

38 år gamle Heggelund fra Finnsnes har jobbet som kommentator i Canal+/C More siden 2003, primært med italiensk serie A, men også Premier League, EM- og VM-kvalifiseringer, Royal League og Copa America.

Nå ser han fram til å jobbe med Premier League på TV 2.

- Det har alltid vært drømmen å få jobbe med Premier League. Det er ligaen jeg er vokst opp med, sier Heggelund.

- TV 2 har gjort en fantastisk jobb med engelsk fotball så langt, og jeg gleder meg til å jobbe i Norges største og beste fotballredaksjon, sier Heggelund.

Da Heggelund begynte som kommentator i sesongen 2003-2004, var han landets yngste kommentator. Siden det har han kommentert over 600 kamper. I sommer skal han jobbe med fotball-VM på TV 2 og være kommentator under Norway Cup, før han til høsten skal kommentere Premier League-kamper.

TV 2s sportssjef, Vegard Jansen Hagen, er svært fornøyd med at TV 2 har sikret seg Heggelund.

- Per-Jarle er en usedvanlig kunnskapsrik og begeistret kommentator. Vi er svært glad for å styrke satsingen vår på engelsk og internasjonal fotball med en slik kapasitet, sier Jansen Hagen. 

- Dyktige kommentatorer er helt avgjørende for de gode kampopplevelsene vi vil gi våre seere. Per-Jarle har en innsikt og en lidenskap som gir ham en solid posisjon blant fotballpublikummet. Nå får han muligheten til å jobbe med verdens mest engasjerende og attraktive fotballprodukt. Her ligger alt til rette for et inspirerende samarbeid, sier Jansen Hagen.

Heggelund mener engasjement, kunnskap og troverdighet er de viktigste egenskapene som kommentator.

- Nordmenn har et sterkt forhold til engelsk fotball, og er svært kunnskapsrike seere. Jeg er utrolig takknemlig og ydmyk over at jeg nå får denne sjansen hos TV 2, sier Heggelund.