Her raser Vetle (10) ned fjellsiden

Frikjøringsgruppa i Røldal viser spektakulære stunt når «Fly med oss» kommer forbi.

Søndag begynte Arne Hjeltnes sin tre uker lange ferd over Norge i sitt kamerautstyrte helikopter. Første reisedag gikk fra Gardermoen til Flesland, og på veien får vi se både Folgefonna, Buerbreen, Trolltunga og mye mer.

SJEKK KARTET OG FØLG FERDEN I VÅRT LIVESENTER!

I den anledning er det flere som har tatt turen for å ta imot helikopteret når det farer forbi. En av dem er Røldal frikjøringsgruppe, som søndag tok turen opp i fjellene for å rase nedover fjellsiden i full fart, i tillegg til å ta saltoer i fritt svev.

Ivrig gjeng i bratte fjell

På bildene kan vi se Vetle Gangeskar (10), Ådne Kvåle (11) og Synnøve Medhus (15) sette utfor hoppet og ned fjellryggen mot den spektakulære utsikten. Bak dem ser vi Røldalsvatnet og Røldal, en bygd med kun 500 innbyggere – men med mange dyktige, unge frikjørere som trener flere ganger i uka på ski.

– Det var fantastisk godt vær, så vi dro opp i ett av de fjellene man kun kan dra til på de trygge dagene. I starten måtte vi være forsiktige og se hvor mye snø som løsnet når vi kjørte nedover, men snøen var fast og fin, sier Pelle Gangeskar, trenger for frikjøringsgruppa.

– Vi var ni stykker som la ut på en heldagstur i de bratte fjellene. Det var en ivrig gjeng, forteller han.

Lærer om skredsikkerhet

Frikjøringsgruppa består av barn mellom 8-17 år, og de trenes av lokale voksne frikjørere. Når de legger ut på tur er det ikke bare fart og moro, men også like mye skredsikkerhet, trygg ferdsel og gleden av å bruke den flotte naturen de bor i, som står i sentrum. 

I dag får vi se hvordan stuntene ser ut fra luften i «Fly med oss» sitt livesenter. Ferden mellom Gardermoen og Flesland sendes i dag fra klokken 10 til 16.