Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robin van Persie var kaptein og scoret et fantastisk mål da Nederland spilte 1-1 mot Ecuador på lørdag.

Se målet i videovinduet øverst!

Det meste tyder på at nederlenderen overtar kapteinsbindet i Manchester United når Louis van Gaal blir presentert som Manchester United-manager. 

Van Gaal skrøt uhemmet av spissen etter Ecuador-kampen.

– Jeg var veldig fornøyd med prestasjonen hans, men han er også en fantastisk kaptein. Det er viktig det også, sier van Gaal ifølge Daily Mail.

– Jeg tror det alltid er slik at man velger en spiller til kaptein dersom han har samme moral og filosofi som deg. Det handler ikke bare om fotball, taktikk og det som skjer på banen, men i livet generelt. Vi klikker godt, og det er viktig, sier van Gaal.

Det er ikke sikkert de uttalelsene faller i like god jord hos Wayne Rooney. Han har tidligere uttalt at han mer enn gjerne overtar som kaptein etter Nemanja Vidic.

TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker tror det kan skape trøbbel.

– For Rooney betyr dette en del. Han er en spiller som hele karrieren har vist at er en spiller som må bli verdsatt. Han må bygges opp litt. Rooney må håndteres varsomt, for han er litt skjør. Det kan være et skjær i sjøen, men van Gaal er sjanseløs i jobben hvis han ikke klarer å håndtere sånne ting. Jeg tror ikke van Gaal mister nattesøvnen over slike ting, sier Alsaker.

Van Gaal passet også på å hylle van Persies mål mot Ecuador. Et silkemykt nedtak på brystkassen ble fulgte opp av en like kontant avslutning på hel volley.

– Han kommer tilbake fra en stygg skade, og så scorer han dette fantastiske, forbløffende målet. Det er rett og slett briljant, sier van Gaal.

Det er ventet at Nederlands trener blir presentert som ny Manchester United-manager i løpet av kort tid. Det tror Alsaker er et godt valg av Manchester United. 

– Nå må det komme inn en samlende autoritet, og så må alle underlegge seg hans visjon. Det er ganske mye som må på plass før de er tilbake, sier Alsaker.