TIL SALGS: Cesc Fabregas(AP Photo/Alberto Saiz)
TIL SALGS: Cesc Fabregas(AP Photo/Alberto Saiz)

Fotballryktene: – Nå er Fabregas til salgs

Og det brygger opp til krig på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Arsene Wenger er i gullrus. Etter ni år uten pokaler, fikk han tydeligvis smaken på å kjøre i åpen buss i Londons gater. For nå er franskmannen klar for å gå bananas på overgangsmarkedet. Han har fått en milliard til å handle for, og har visstnok planer om å bruke hver eneste cent. Ifølge Daily Mail vil han starte med å overtale Bacary Sagna og Lukasz Fabianski, slik at han slipper unødvendige utlegg til høyreback og reservekeeper. Lykkes han med det, så skal en spiss og en defensiv midtbanespiller på plass. På topp er det Mario Mandzukic og Karim Benzema som er prioritert. To spillere som begge er til salgs i sommer. På midtbanen skal Lars Bender fra Bayer Leverkusen være førstevalget. Men kommer ikke han, så vil Southamptons Morgan Schneiderlin være den neste som får føle Wengers gunst. Han har også lagt en plan dersom Sagna skulle la penger styre fremtiden sin. Da er Serge Aurier fra Toulouse, Southamptons Callum Chambers og Manchester City-backen Micah Richards alternativer på høyrebacken.

Men ifølge Tutto Mercato, skal Real Madrid-spissen Alvaro Morata være på vei til Nord-London. Nettstedet skriver at Juventus og Inter har innsett at de er sjanseløs på å sikre seg den 21 år gamle spissen, fordi han foretrekker en overgang til Arsenal.

Det gjør kanskje også Cesc Fabregas. Ifølge Marca er Fabregas nå til salgs. Arsenal, som har en tilbakekjøpsklausul, er naturlige favoritter til å sikre seg underskriften til midtbanespilleren. Men også Manchester United er svært interesserte i Fabregas. Barcelona vil ha 325 millioner kroner for Fabregas. Takket være klausulen kan Arsenal kan få ham billigere.  

Søndag kom ryktene om at Manchester United vil prøve seg med et lukrativt kontraktstilbud til Sagna. Men nå kan Football Direct News fortelle at den trolig påtroppende Manchester United-manageren Louis van Gaal også har en soft spot for Thomas Vermaelen. Dermed kan 50 prosent av den bakre fireren på Old Trafford bestå av tidligere Arsenal-spillere fra høsten av.

Dersom Manchester United skulle ansette en annen manager enn van Gaal, så blir det like overraskende som snøfall i Sahara i juli. Og ting tyder på at det blir en turbulent sommer på Old Trafford. For nå melder The Times at van Gaal har langt på vei utnevnt Robin van Persie til kaptein når han overtar. Noe som neppe faller i god jord hos Wayne Rooney. Da Rooney signerte ny kontrakt, gikk det rykter om at han hadde sikret seg et ord med i laget ved overganger, og ikke minst at kapteinsbindet skulle syes fast i den nye drakten hans fra høsten av.

At Patrice Evra er på vei til Italia kommer ikke som noen bombe. Men de fleste trodde at franskmannen skulle slå følge med Nemanja Vidic til Inter. Ifølge Daily Mail ser det nå ut til at Juventus blir veteranbackens nye arbeidsgiver. 33-åringen skal ha gått gjennom medisinske tester i Torino på fredag, og bare detaljer gjenstår før han signerer en toårskontrakt med sebrastripene.

Mens de venter på at en venstreback skal dukke opp, så driver Liverpool og kikker litt på midtbanespillere. For klubbens speidere har fulgt nøye med Bayer Leverkusens Emre Can den siste tiden, melder Daily Mail. Og kanskje Brendan Rodgers ser Can som en mulighet til å slå to fluer i en smekk. For den venstrebeinte midtbanespilleren har også vikariert med hell som venstreback, og kan være en løsning i begge posisjoner.

Ikke bare er overgangen til Chelsea nå i det blå. Nå kan Diego Costa gå glipp av VM på grunn av en skade også. Og da har Chelsea flyttet fokus til en av Atletico Madrid-spissens tidligere landsmenn. For ifølge talkSPORT er Roberto Firmino nå øverst på ønskelisten til Jose Mourinho. Den offensive midtbanespilleren kan også spille spiss, og kan bli mannen som leder de offensive stormløpene på Stamford Bridge neste sesong.

David Luiz er ikke ønsket i Chelsea. Mourinho synes ikke brasilianeren er god nok. Men det synes det som kan krype og gå av toppklubber. Barcelona har lenge ønsket seg midtstopperen, og før helgen meldte også Bayern München seg på. Nå kan L'Equipe melde at også Paris Saint-Germain vil være med på en budkrig om Luiz, skriver Football Direct News.

James Milner har kommet til et punkt i karrieren hvor det ikke bare handler om å vinne pokaler. Nå vil han også spille fotball. Denne sesongen ble det bare 17 kamper fra start for Manchester City, og han skal nå ha informert klubbledelsen om at han er lei. Ifølge Metro har både Everton og Tottenham fått dette med seg og kan komme til å by på midtbanespilleren, som bare har ett år igjen av kontrakten sin med City. For City blir det et lite dilemma. Å la Milner gå vil frigi lønnsmilder som vil gjøre det lettere for dem å innfri UEFAs Financial Fair Play-krav. Men samtidig mister de en av få engelsmenn, som de er avhengige av for å kunne stille full tropp i Champions League.

Midtstopperplassen har vært en utfordring for City-manager Manuel Pellegrini denne sesongen. Så det kommer ikke som noen overraskelse at de jakter på en ny stopper nå. Porto-stopper Eliaquim Mangala bekrefter ifølge Football Direct News at han har vært i samtaler med City, men at klubbene så langt ikke er kommet til enighet.

TV 2s Premier League-kommentatorer står overfor en av sine største utfordringer til høsten. For nå melder Daily Mirror at Southampton, West Ham og Crystal Palace kjemper en innbitt kamp om Nice-backen Timothee Kolodziejczak

Hull måtte til slutt strekke våpen mot Arsenal i FA-cupen. Men de er sikret spill i Europaligaen, og for å være best mulig rustet når de skal erobre Europa, så vil de nå hente Shola Ameobi fra Newcastle og Sunderlands Sebastian Larsson, skriver Daily Mirror.