VANT: Pieter Weening tok sin andre individuelle etappeseier i Giro d'Italia. Her fra en tempoetappe i fjorårets utgave av rittet.
VANT: Pieter Weening tok sin andre individuelle etappeseier i Giro d'Italia. Her fra en tempoetappe i fjorårets utgave av rittet.

Brudd-seier i Giroen

Pieter Weening gikk til topps da Cadel Evans ble angrepet i sammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pieter Weening (Orica-GreenEDGE) stakk av med seieren på den niende etappen i Giro d'Italia. Nederlenderen hadde med seg Davide Malacarne (Europcar) opp etappens siste stigning etter å ha støtet seg fri fra et stort brudd.

Da det skulle spurtes om etappeseieren etter den 16,5 kilometer lange andrekategoristigningen, var det Orica-GreenEDGE-rytteren som var sterkest.

– Jeg fikk beskjed om at vi hadde nok tid til de bak oss. Derfor kunne jeg gamble litt mot slutten, og jeg var sterkest i spurten, sa Weening i seiersintervjuet etter målgang.

Søndagens triumf var Weenings andre individuelle seier i Giroen. I 2011 vant han den femte etappen. Tidligere i årets Giro var Weening med på å vinne lagtempoen med Orica-GreenEDGE.

I sammendraget gjennomførte Domenico Pozzovivo (AG2R) et vellykket angrep på den rosa trøyen og Cadel Evans. Den lille italieneren, som lå på tiendeplass før etappen, endte på tredjeplass og klatret i sammendraget.

Pozzovivo ligger nå på fjerdeplass sammenlagt - ett minutt og 20 sekunder bak Cadel Evans. 

Rigoberto Uran ligger på andreplass i sammendraget. Omega Pharma-Quick Step-rytteren har 57 sekunder opp til Evans i den rosa ledertrøyen.

Søndagens etappe ble som ventet ikke preget av Edvald Boasson Hagen. Nordmannen kjørte i mål 22 minutter og 29 sekunder bak Weening.

Mandag er det hviledag i Giro d'Italia.