Haugen: – Spesielt surt å tape på 17. mai

Norge tapte åttemålsthrilleren mot Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike - Norge 5-4

Mens resten av Norge spiste pølser og is på 17. mai, skulle de norske hockeygutta i aksjon mot Frankrike i en kamp de nærmest måtte vinne for at drømmen om kvartfinale i VM skulle leve videre.

En forrykende kamp med hele åtte mål endte til slutt med tap på straffeslag, og dermed ser det veldig mørkt ut for avansement.

– Det er utrolig surt å ryke på straffer. Nå blir det tøft å nå en kvartfinale, men det er ikke ferdig ennå. Vi har to kamper igjen, og forhåpentligvis kan vi ta med oss noen poeng, sa Mathis Olimb til TV 2 rett etter kampen.

Se alle målene i videovinduet øverst.

Lars Haugen, som måtte se fire pucker gå i nettet bak han, var heller ikke fornøyd.

– Jeg har det ikke bra. Vi gir bort seieren i dag, og det er surt, spesielt på 17. mai, sier han.

– Vi visste det kom til å bli en tøff kamp. Selv om vi spilte en god tredje periode, tapte vi kampen foran begge målene. Vi trengte tre poeng i dag for å ha en god sjanse til å komme til kvartfinalen. I straffekonkurransen var Frankrike best, sa landslagssjef Roy Johansen, på pressekonferansen etter kampen.

Begynte bra

Men det begynte veldig bra. Norge spilte god hockey og fikk betalt for det. Mats Trygg sørget for norsk ledelse etter første periode, og ting ble betraktelig bedre da Morten Ask økte til 2-0 tidlig i midtperioden.

Scoringen var av den heldige sorten, da Ask kolliderte med den franske målvakten og hindre han i å fange pucken som gled inn i mål. 

– Ask blir hektet i det han skal finte målvakt, og det gjør at målvakten blir lurt og pucken glir inn i hjørnet. Målet var ute av stilling etter det, så det er ikke noe å snakke om, sa ekspertkommentator, Bjørn Erevik, om situasjonen.

Tre mål på 51 sekunder

Frankrike kom seg mer inn i kampen etter dette og presset på for redusering. Oppskriften var å flokke målområdet til Norge. Til slutt fikk Antoine Roussel pirket inn 1-2.

– Det er én franskmann mot fire norske, skrek Erevik tydelig irritert om forsvarsspillet. 

Ikke nok med det. For bare sekunder etter hadde Frankrike utlignet ved Yorick Treille før Roussel sørget for at snuoperasjonen var komplett. 51 sekunder med spill tok det for Frankrike å snu.

– Vi taper duellene foran eget mål litt for mange ganger, litt det samme som mot Slovakia. Frankrike ville det mer enn oss. Det er ikke bare tilfeldigheter når det skjer gang på gang, mener Haugen.

– Alle seks utpå der må ta skylden. Det er rett og slett ikke bra nok, la Jonas Holøs til.

Svarte kjapt

I stedet for at Norge nå måtte jakte utligning hele tredje periode, kom utligningen bare ett minutt og 30 sekunder ut i siste periode. Daniel Sørvik scoret sitt første i turneringen.

Men nok en gang skrudde Norge fullstendig av, og 67 sekunder senere var Frankrike igjen i føringen. Denne gangen var det Pierre-Edouard Bellemare som var sist på pucken.

Men å tape på selveste 17. mai var uaktuelt, og med 14 minutter igjen å spille kombinerte Olimb-brødrene glimrende. Til slutt satte Mathis inn 4-4, noe som også var resultatet da tiden var ute.

Avgjorde på straffeslag

Heller ikke i spilleforlengelsen fikk vi en avgjørelse, og da skulle det avgjøres på straffeslag. 

Der var Ken Andre Olimb førstemann ut for Norge. Han satte sin straffe, men det samme gjorde Frankrike.

Nestemann var Per Åge Skrøder, men han klarte ikke å få pucken i mål. Heldigvis for Norge klarte heller ikke Bellemare det.

Da kunne avgjøres på de siste straffene, og det ble det da Anders Bastiansen bommet på sin, mens Stéphane Da Costa satte inn. Dermed vant Frankrike den utrolig spennende kampen.