Kjartansson reddet ett poeng etter tvilsom straffe

– Det skal være hundre prosent sikkert dersom man skal gi straffe der.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Vålerenga 2-2

Man må helt tilbake til slutten av 80-tallet sist Start spilte uavgjort i den øverste divisjonen med Vålerenga på besøk. 

Og det så ut til at den rekken skulle strekke seg enda litt lenger, men det var før Vålerenga fikk straffe rett før full tid.

Etter et hjørnespark ble ballen spilt ut på høyrekanten og et nytt innlegg kom. Bakerst i feltet drev Morten Berre og Glenn Andersen det som kunne se ut som bryting. Taperen av duellen var Berre, og dermed pekte dommer Ken Henry Johnsen på straffemerket.

– Bør være hundre prosent sikkert

Det tok Tippeligaens toppscorer vare på muligheten, sendte Håkon Opdal feil vei og reddet ett poeng.

– Du kan jo tenke deg det selv. Vi gjorde en kjempekamp, og når vi får en straffe mot oss rett før slutt, skal det være hundre prosent sikkert. Vi trenger alle poengene vi kan få i den situasjonen vi er i, og dersom det er tvil gjør det meg eitrende forbannet, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde i et intervju vist på C More. 

– Glenn sier selv at det kanskje var en hånd fra begge, og så gir dommeren dette to minutter før slutt. Det er bittert fordi guttene fortjener mer enn dette. 

Ville se situasjonen først

Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal, nektet å kommentere før han har sett situasjonen skikkelig.

– Jeg har ikke peiling. Det var vill slåsskamp i feltet. Jeg skal ikke stå her og si noe. Jeg må se situasjonen, så skal du få en vurdering, sier han i et intervju vist på C More. 

Straffescoringen var Kjartanssons andre scoring i kampen. Islendingen sendte Vålerenga i ledelsen etter 15 minutter etter at Ruben Kristiansen fant han med et godt innlegg.

Hoff utlignet fra død vinkel

Start var farlig frempå to ganger etter dette og hadde blant annet en heading i stolpen fra Glenn Andersen, men det stod 1-0 til pause. 

Også etter hvilen var hjemmelaget best, men Ernest Asante tok ikke vare på den tidlige muligheten han fikk.

– Vi mistet den roen vi hadde i første omgang. 1-1 målet var veldig billig. vi skal være fornøyd med ett poeng, legger Rekdal til. 

Det gjorde derimot Espen Hoff i det timen ble passert. Fra nesten død vinkel headet han ballen over Langer og inn i motsatt hjørne, og dermed stod det 1-1 på Sør Arena.

Snudde kampen

Dermed skjedde det som også skjedde mot Viking for Vålerenga. Da endte det også 1-1, men Start ville det annerledes.

Litt over ti minutter før full tid ble ballen spilt opp på en feilvendt Hoff. Med mann i rygg kunne han ikke gjøre annet enn å legge ballen igjen til Zlatko Tripic. 21-åringen avsluttet herlig med utsiden av høyrefoten. Langer var sent nede, og ballen gikk under keeperen og i mål.

Men i det kampen gikk inn i det siste spilleminuttet gikk Morten Berre i bakken inne i boksen. Fra ellevemetersmerket sendte Kjartansson satte altså Kjartansson inn 2-2 og reddet ett poeng. 

Slik startet lagene:

Start (4-4-2): Opdal; Andersen, Berger, Mathiesen, Sandnes; Acosta, Paniagua, Owello, Børufsen; Tripic, Hoff.
Vålerenga (4-3-3): Langer; Mathisen, Gunnarsson, Larsen, Kristiansen; Nilsen, Grindheim, Zahid; Calvo, Kjartansson, Lindkvist.