Søderlund tar på seg skylden etter at Rosenborg tapte for Stabæk

– Det er jævlig flaut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Stabæk 1-3

Det som skulle bli en fest på Lerkendal, ble en frustrerende kveld for trønderne. Aller verst var det nok for Alexander Søderlund, som hadde nok av sjanser til å sikre at de tre poengene ble på Lerkendal.

På stillingen 1-1 fikk han ballen servert på fem meter på åpent mål. Men ballen trillet over foten og sjansen var spilt. 

– Jeg hadde noen store muligheter til å score, og da hadde vi sikkert vunnet. Jeg tar på meg store deler av skylden for at vi ikke vant, sier han til TV 2. 

– Jeg hadde en på åpent mål. Jeg vet da fader hva som skjedde der, men jeg klarte å bomme. Da hadde vi ledet 2-1, og da hadde de vært kjørt, så... Det er jævlig flaut, og jeg tar på meg store deler av skylden, fortsetter han.

Før kampen sto RBK-spissen med seks mål på fire kamper mot Stabæk.

– Du må sette sjansene når du får dem. Det er for dårlig. Dette er en kamp vi skal vinne på bakgrunn av spill og sjanser, men Stabæk var effektive, og da kan dessverre fotballen være så brutal, sier RBK-trener Per Joar Hansen, som mener Søderlund ikke skal ta på seg skylden.

Kassi med nytt drømmemål

I stedet var det Stabæk som tok ledelsen 2-1. 19-åringen scoret det som muligens var rundens mål forrige helg, og leverte en ny kandidat mot Rosenborg. 

Fire minutter etter Søderlund-missen fikk han ballen servert av Enoch Adu. En uoppmerksom Mikael Dorsin passet ikke godt nok på Kassi, og da tok 19-åringen sjansen og klinte til på hel volley.

Det skulle bli scoringen som utgjorde forskjellen på lagene på Lerkendal. For å være helt sikker på at de tre poengene skulle bli med hjem til Bærum, økte Franck Boli til 3-1, som også ble sluttresultatet.

– Det var fint å score mål, så jeg er veldig glad. Laget har spilt veldig bra. Jeg er veldig glad, sier Boli til TV 2 etter kampen.

– Det er mye å være stolt av. Det viser at vi tar steg. Jeg har tro på dem, og vi kom hit for å spille fotball. Vi reagerte bra på 1-1-målet, og det er en deilig følelse etter kampen når man kan se på resultat, sier Bob Bradley til TV 2 etter kampen.

Brustad kontret inn 1-0

Men det kunne sett veldig annerledes ut dersom hjemmelaget hadde tatt vare på sjansene sine fra start. Allerede før minuttet var spilt hadde Rosenborg truffet aluminiumsrammen to ganger.

Først ut var nevnte Søderlund, som skjøt i tverrligger alene med keeper. Returen falt til Tobias Mikkelsen, men på åpent mål satte han ballen i stolpen.

I stedet var det Stabæk som tok ledelsen på en kontring. Brustad brukte den enorme hurtigheten sin, holdt unna Mike Jensen og satte inn 1-0.

Jensen prøvde umiddelbart å gjøre det godt igjen, men langskuddet fra 30 meter traff stolpen.

Sløste bort sjansene

Like etter fikk Søderlund en ny mulighet da Riku Riski slo et glitrende innlegg med utsiden av foten. Men med for mye stein i ryggsekken gikk forsøket høyt over mål.

Andre omgang startet der den første sluttet, nemlig med en Søderlund-sjanse. Denne var av den gigantiske sorten, men Mande Sayouba holdt nullen med en god redning.

Nullen sprakk på den påfølgende corneren. Gamsten serverte et strålende innlegg. I feltet slo RBK-kaptein Tore Reginiussen sin tidligere lagkamerat Jon Inge Høiland i duellen og satte inn 1-1.

Og det skulle altså stått 2-1 like etter da Søderlund bommet på åpent mål. I stedet sendte Kassi bortefansen til himmels med et strålende mål.

Hjemmelaget kastet innpå det de hadde av offensiv kraft for å redde et poeng, og det utnyttet Franck Boli. Plutselig var han alene med keeper, og der ydmyket han RBK-keeper og satte ballen mellom beina hans.

Dermed kunne Stabæk dra fornøyde hjem til Bærum med tre poeng i sekken.

Slik startet lagene:

Rosenborg (4-2-1-3): Lund Hansen; Svensson, Strandberg, Reginiussen, Dorsin; Jensen, Berntsen; Riski; Mikkelsen, Søderlund, Gamsten.

Stabæk (4-2-3-1): Sayouba; Høiland, Trondsen, Næss, Granli; Adu, Sokolowski; Brustad, Thorsby, Stephens; Boli.