SKEPTISK: Robbie Fowler håper van Gaal ikke blir ansatt som ny manager for Manchester United. Foto: Scanpix/montasje.
SKEPTISK: Robbie Fowler håper van Gaal ikke blir ansatt som ny manager for Manchester United. Foto: Scanpix/montasje.

Fowler: – Derfor er van Gaal feil mann for Manchester United

Liverpool-legenden Robbie Fowler mener Manchester United gjør en tabbe dersom klubben ansetter Louis van Gaal som ny manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en dårlig skjul hemmelighet at Manchester United ønsker seg Nederlands landslagssjef Louis van Gaal som ny manager.

Vikar-manager Ryan Giggs ble tidligere denne uken avbildet i Nederland etter å ha samtaler med van Gaal, og engelsk presse hevder det er et tidspørsmål før 62-åringen blir presentert som ny manager på Old Trafford.

Men ikke alle ser ut til å like at van Gaal blir ny sjef for klubben som havnet på en skuffende 7. plass i Premier League denne sesongen.

– Gjør en feil hvis de henter van Gaal
Liverpool-legenden Robbie Fowler mener Manchester United gjør en stor tabbe dersom de ansetter van Gaal.

– For meg så er ikke Louis van Gaal rett mann for Manchester United. Han har hatt sin storhetstid. Det høres kanskje dumt ut, men for meg så er han alt for gammel, sier Fowler til BBC TalkSport.

Van Gaal har tidligere vunnet ligaen med både Ajax, Barcelona, Bayern München og AZ som trener. Fowler innrømmer at nederlenderen har en imponerende merittliste.

– Du kan ikke si noe på van Gaals meritter og det han har oppnådd som trener. Manchester United burde imidlertid ha gått for en ung, ambisiøs manager, fastslår Fowler. 

Håper på Giggs
Den tidligere Liverpool-spissen mener Manchester United allerede hadde den perfekte kandidaten i egne rekker.

– Manchester United burde ha gitt jobben til Ryan. Det er en av de største jobben du kan ha i fotball-verden, men Giggs kjenner klubben. Han vet hva som forventes og han kjenner til alt innad i klubben, argumenterer Fowler.

– Sier ikke dette som Liverpool-supporter
Fowler avviser at han lanserer Giggs som ny, permanent manager på Old Trafford fordi han ikke håper at Liverpools rivaler skal være i stand til å kjempe om troféer.

– Jeg sier ikke dette som en Liverpool-supporter som tenker «la oss håpe at United henter en ung manager som mislykkes». Jeg ønsker at britiske manager skal lykkes, fordi det bra for fotballen i Storbritannia, poengterer Fowler. 

DEBATT:
Mener du Manchester United burde gått for Giggs fremfor van Gaal? Ta debatten i kommentarfeltet under!