I BLITZREGNET: Elijah Blue Allman og moren Cher på den røde løperen på Billboard Music Awards.
I BLITZREGNET: Elijah Blue Allman og moren Cher på den røde løperen på Billboard Music Awards.

Chers sønn (37) tar kraftig oppgjør med moren

– Vi går ikke overens, og har egentlig aldri gjort det, sier Elijah Blue Allman.

Superstjernen Chers yngste sønn, Elijah Blue Allman (37), tar et kraftig oppgjør med sin berømte mor i et ekslusivt intervju med «God kveld Norge».

De to har i dag ingen kontakt.

– Jeg har alltid vært adskilt fra henne. Vi går ikke overens, og har egentlig aldri gjort det. Jeg er en sterk person som sier det som det er. Jeg kneler ikke for «dronningen av Sheeba». Kanskje det er årsaken. Jeg vet ikke, og bryr meg egentlig ikke, sier Elijah til TV 2.

Livredd som barn

Som sønn av Cher og den kjente musikeren Greg Allman ble Elijah tidlig eksponert for rampelyset. Allerede som toåring ble han tatt med ut på scenen på ulike talkshows.

– Jeg var livredd. Du må være mye eldre for å takle sånt, sier han. 

Cher er klar over at hennes stjernestatus har bydd på utfordringer for hennes to barn, Chaz og Elijah.

– Det er et tveegget sverd. Det åpner seg mange muligheter på grunn av penger og berømmelse, men de mister også privatliv. De har aldri en fullstendig følelse av frihet, uttalte hun til «God kveld Norge» i 2013

Da Cher var på toppen av sin filmkarriere på 80-tallet, sendte hun sin 7-årige sønn Elijah fra California til kostskole på østkysten av USA.

– Når du er liten er det traumatisk. Det som opprørte meg mest var å forlate vennene mine. Det er egentlig alt jeg brydde meg om. For meg har vennene mine alltid vært min familie, sier Elijah.

Dopet seg som 11-åring

Fra han var syv til sytten bodde Elijah på kostskole, og i denne tidsepoken begynte livet hans å gå i en stadig mer negativ retning.

– Jeg kjøpte marijuana i Harlem som 11-åring. Steven Adler fra Guns'n Roses ga meg whiskey og Cola bak scenen da jeg var 12. 

Etter skoletiden begynte Elijah en karriere som musiker i bandet Deadsy. Dette skulle bli starten på en tøff hverdag som tung narkoman.

– Jeg tok piller og heroin i tillegg til sprit og marijuana. Det var folk bak scenen du kunne bestille dop fra. Det var som room service for dop. I hver eneste by vi var i, sier han om de harde 20-årene.

Som følge av misbruket ble hans immunforsvar kraftig svekket. Etter å ha vært på rehab fikk han konstatert den sjeldne sykdommen Lyme borreleose.

Elijah flyttet til den tyske byen Køln, der han i flere år bodde for å få behandling mot sykdommen.

Samtidig fornektet Cher at sønnen hennes var syk.

Grusomme

– Dessverre var familien min ganske grusomme mot meg i den perioden. Moren min var trolig ganske redd og visste ikke hvordan hun skulle håndtere det. Hun ventet egentlig bare på å høre at det var over. Da jeg gjennomgikk det kjempet hun ikke med meg. Moren min er ikke sånn.

I dag bor Elijah sammen med forloveden Angie i Beverly Hills. Denne sommeren skal de to gifte seg, og Cher står på gjestelisten til sønnens bryllup.

Om hun dukker opp er derimot uvisst.

– Vi har faser. I visse faser går vi overens, dette er ikke en av disse fasene. Det er som det er. Jeg vet ikke om det noen gang kommer til å bli varig. Vi får se.

Elijah og Angie er begge musikere, men lever et ganske annerledes liv enn hans berømte mamma. 

Nytt realityshow

De to er aktive miljøforkjempere, og satser nå på et eget TV-program for å påvirke andre til å leve mer miljøvennlig.

– Vi er i produksjonsfasen av vårt eget realityshow som vi dokumentere ombyggingen av vårt Beverly Hills-hjem til å ble et middelaldersk, permakulrurelt kompleks. Vi vil gjøre det slik at vi vil vise andre folk hvordan de også kan gjøre det samme. Det dreier seg om å leve selvforsynt og i balanse med jorda, forteller Elijah Blue Allman til «God kveld Norge».