HJELPER NORTHUG: Manager Are Sørum Langås sier han fortsatt er en støttespiller for Northug, men han har usikker på fremtiden.
HJELPER NORTHUG: Manager Are Sørum Langås sier han fortsatt er en støttespiller for Northug, men han har usikker på fremtiden.

Northugs manager: – Fortsatt støttespiller for Petter

Are Sørum Langås innrømmer at det er en konflikt mellom Nye Høyder og skikongen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northugs manager Are Sørum Langås innrømmer at Nye Høyder er i konflikt med skistjernen.

TV 2 Sporten kunne torsdag fortelle at Coop krever at Petter Northug gjør store endringer i støtteapparatet dersom matvarekjeden skal fortsette samarbeidet. 

Coop krever at trener Eirik Myhr Nossum, Northugs barnekompis, må gå sammen med manager Are Sørum Langås og at hele avtalen med selskapet Nye Høyder avvikles. 

Sørum Langås forteller at Northug nå har gitt beskjed til Nye Høyder om at han ønsker at avtalen skal avvikles. Manageren vet ikke hva fremtiden bringer. 

– Det er riktig at det er en konflikt mellom Petter Northug og Nye Høyder i forbindelse med avvikling av Nye Høyders engasjement. Petter har formidlet at han skal avvikle avtalen med Nye Høyder. Min rolle og fremtidige oppgaver er ikke avklart med tanke på et nytt støtteapparat rundt Petter. Inntil dette er avklart er jeg fortsatt virksom som støttespiller for Petter, sier Langås til TV 2.

Torsdag kveld bekreftet Northug at han kommer til å sparke sin far og resten av støtteapparatet, slik Coop krever.

– Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, var Northug melding.

Før forhandlingene om fortsatt samarbeid mellom Coop og Petter Northug kan sluttføres, må avtalen med Nye Høyder avsluttes. Nye Høyder nekter å gi seg. 

Selskapets krav for å gi seg skal etter det TV 2 forstår ha startet på én million kroner på mandag –  for så å ha steget med én million kroner om dagen utover i uken.

Coop, som håndterer denne tvisten på vegne av Petter Northug, synes denne er totalt urimelig. Coop skal etter det TV 2 Sporten erfarer være villig til å gå rettens vei for å få opphevet avtalen.