FIKK TYN: John Arne Riise forteller at han ble mobbet i ungdomsårene.
FIKK TYN: John Arne Riise forteller at han ble mobbet i ungdomsårene.

– Jeg hadde rødt hår, fregnetryne og aldri draget på damene

John Arne Riise forteller om den alvorlige mobbingen han ble utsatt for i yngre år hjemme i Ålesund.

– Ungdomsskolen var verst. Jeg hadde rødt hår, fregnetryne og aldri draget på damene. Da de andre var på fest, kino og turer sammen, dro jeg på trening. Jeg var mye alene. Og det skulle bli min styrke. Jeg måtte lære meg å være sterk på egen hånd. Jeg måtte riste av meg all mobbingen og holde fokus på det som ga livet mening: å bli best mulig på banen, sier Riise i et åpenhjertig intervju med VG.

Mesterligavinneren fra 2005, da han vant med Liverpool etter det mye omtalte miraklet i Istanbul mot Milan, møter på noen av de verste mobberne når han er hjemme i Ålesund. Da møtes blikk og Riise vet at de andre er misunnelig.

– Jeg er ikke ute etter hevn, men jeg må innrømme at det er jævlig deilig. Jeg lever drømmelivet i dag, men mobbingen vil alltid prege meg. Ofte kan jeg se på folk om de blir mobbet. De får et spesielt kroppsspråk. Gjør seg så usynlig som mulig, akkurat som jeg gjorde i mange år. Jeg vet nøyaktig hvordan de har det, sier Riise.

Nå blir det trolig spill i USA, Kina, Qatar eller aller helst Dubai. Så er drømmen å avslutte hjemme i Norge sammen med lillebror Bjørn Helge Riise, forteller den tidligere Roma-spilleren.

Fulham rykket ned fra Premier League denne sesongen. Ingen har flere A-landskamper for Norge enn Riise, som ga seg da han kom opp i 110. (©NTB)