TAPTE CUPFINALEN: FC Københavns trener Ståle Solbakken måtte konstatere nederlag i cupfinalen i Danmark.Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
TAPTE CUPFINALEN: FC Københavns trener Ståle Solbakken måtte konstatere nederlag i cupfinalen i Danmark.Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Pokalen glapp for Solbakkens FCK

FC København måtte se seg slått i den danske cupfinalen.

Ståle Solbakkens FC København tok ledelsen i torsdagens cupfinale mot AaB i Parken, men det holdt ikke. AaB snudde kampen og vant til slutt 4-2.

For under en uke siden kunne AaB juble for tabelltopp og seriegull i den danske Superligaen.

Torsdag fulgte de opp med en god prestasjon, da de snudde 0-1 til 4-1 mot FC København i Parken.

– Fikk en forferdelig sesongstart
Da hjalp det lite for Solbakkens menn at innbytter Rúrik Gíslason reduserte til 2-4 for hovedstadslaget før slutt.

– Jeg sier ikke at det var ufortjent, men det kunne gått annerledes om vi hadde satt sjansene, sa Solbakken til danske Viasat etter kampen.

– Er sesongen en fiasko siden FCK ikke tok pokalen?

– Fiasko? Det er vanskelig å si. Vi fikk en forferdelig start på sesongen med trenerskifte og en sportsdirektør ut. Dessuten har vi slitt med tunge skader. Mot AaB prøvde vi, men var ikke gode nok foran mål. Frem til 1-1 var vi det beste laget, svarte nordmannen.

Braaten fra start
Daniel Braaten fikk spille fra start og ble på banen i hele cupfinalen, men det var ikke nordmannen som ble kampens store spiller. Det ble nemlig AaB-forsvarer Rasmus Thelander, som på egen hånd ordnet 2-1 til pause. Da hadde først Andreas Cornelius gitt FCK ledelsen etter 18 minutter.

Etter hvilen la Jakob Ahlmann og Søren Fredriksen på til 4-1, før Gislason pyntet på resultatet minuttet før slutt.

(©NTB)