Mørbanket Boasson Hagen etter Giro-velt

Team Sky-rytteren fikk seg en skikkelig smell på torsdagens etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen klarte ikke å unngå velt på den sjette etappen i Giro d'Italia. På vei inn i en rundkjøring gikk store deler av feltet i bakken på de såpeglatte veiene - Boasson Hagen var en av rytterne.

Team Sky-rytteren ble ikke alvorlig skadet i velten, men bilder fra etter etappen viser at nordmannen har fått seg en skikkelig smell. Med skrubbsår på både høyre arm og hofte, forlot Boasson Hagen lagbussen for å gå inn på hotellet.

– Kroppen er stiv og har fått et skikkelig slag. Men jeg håper det går greit i morgen, sier Boasson Hagen til VG.

Se video av en mørbanket Boasson Hagen øverst på siden!

28-åringen sier til avisen at han regner med å våkne opp med stiv hofte fredag morgen. Da er det en ny mulighet for etappeseier for rudsbygdingen. 

– Morgendagen ser ut til å bli en etappe for spurterne, så vi kommer nok til å kjøre for Ben (Swift) og Edvald (Boasson Hagen). Vi får se på situasjonen i morgen før vi tar en avgjørelse, sier sportsdirektør Dario Cioni til Team Skys hjemmesider.

Torsdagens mannefall har gjort sitt til at sammendraget i rittet allerede inneholder differanser mellom forhåndsfavorittene. Cadel Evans kom best ut fra etappen med en andreplass. 

Verst gikk det for Katjusja-rytter Joaquim Rodríguez som kjørte i mål hele sju minutter og 43 sekunder bak etappevinner Michael Matthews (Orica-GreenEdge). Torsdag kveld ble det bekreftet at Rodríguez må bryte rittet etter å ha bristet to ribbein og brukket en tommel. 

Også Nairo Quintana, Domenico Pozzovivo, Rigoberto Uran, Ivan Basso, Janez Brajkovic og Michele Scarponi tapte tid til Evans i sammendraget.

Verst gikk det for Giampaolo Caruso. Katjusja-rytteren deiset i bakken og måtte legges i stabilt sideleie før han ble transportert bort i sykebil. Det betyr at Katjusja mistet tre ryttere på torsdagens etappe - Caruso, Rodríguez og Angel Vicioso.

TV 2 har ikke lykkes å komme i kontakt med Boasson Hagen!