– Jeg er redd for at jeg ikke kan gå normalt igjen 

Emil Sildnes snakker ut etter sjokkbruddet og sykehustabbene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HamKam-talentet Emil Sildnes (21) er blitt erklært fotballinvalid etter at Elverum Sykehus feilopererte ham etter brudd i begge leggbeina i første serierunde. Hamar-gutten har brukt tid på å fordøye skuffelsen og snakker ut for første gang etter at beskjeden om karrièreslutt kom for en drøy måned siden: 

– Jeg er bitter. Det er tungt å tenke på at jeg kunne ha blitt bra igjen, hvis ikke sykehuset hadde gjort småfeil på småfeil som til slutt ødela hele karrièren min. 

– Hva er du mest redd for?

– Jeg er mest redd for at jeg ikke kan gå normalt igjen. At dette kommer til å påvirke gangen min for resten av livet. Nå har jeg droppfot og hvis ikke det blir bra etter nye operasjoner, kan det hende at jeg må gå slik får resten av livet. Nå klarer jeg ikke å løfte foten. 

Emil Sildnes har sydd 60 sting. I disse dager er 32 av dem fjernet i et forsøk på at såret skal gro – innenfra. 

– Jeg kan ikke annet enn å håpe og se framover, sier Sildnes. 

– Fotball har vært livet mitt. Jeg har spilt hver dag, og har bare forholdt meg til at jeg det er fotballspiller jeg skal bli. 

– Det gjør litt vondt å se at gutta går ut på gresset og gjør det de liker aller best, mens jeg går på krykker og sitter på tribunen. 

– Jeg har jo studert ett år med idrett, men vi får se hva jeg kommer til å begynne med. Det neste året går nok til å trene opp igjen beinet. Så får jeg vel prøve å få meg et yrke da, som alle andre.