RYKKET NED: Alexander Tettey og Norwich klarte ikke å holde plassen i Premier League. Her i duell med Willian i kampen mot Chelsea. (AP Photo/Alastair Grant)
RYKKET NED: Alexander Tettey og Norwich klarte ikke å holde plassen i Premier League. Her i duell med Willian i kampen mot Chelsea. (AP Photo/Alastair Grant)

Alexander Tettey åpner for klubbskifte

– Jeg vil jo spille på høyeste nivå, sier Alexander Tettey til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongen endte på verst tenkelig vis for Alexander Tettey (28) og Norwich. Gultrøyene klarte ikke å redde plassen i Premier League. Det betyr en tung reise ned til Championship.

– Vi satte oss som mål å spille attraktiv fotball og score mange mål. Klubben brukte mye penger på det. Det er veldig trist at det ikke fungerte, sier Tettey til TV 2.

Åpen for klubbskifte
28-åringen er tilbake i Norge etter en skuffende sesongslutt i England. Med landslagssamling og kamper mot Frankrike og Russland rett rundt hjørnet, er likevel optimismen tilbake hos Tettey.

Torsdag var han å se på Rosenborg-trening. Men selv om det virker lite sannsynlig at Tettey vender tilbake til Trøndelag med det første, er han klar på at neste sesong kan gi nytt beite. 

– Jeg har ikke noe konkret å si om det. Hva som skjer videre, får sommeren vise. Til sjuende og sist har jeg ett år igjen av kontrakten.

– Men du er åpen dersom muligheten byr seg?

– Ja, det er jeg. Det kan jeg si. Jeg er veldig åpen dersom andre muligheter byr seg.

Har levert i Premier League
Tettey signerte i 2012 en toårskontrakt med kanarifuglene. I avtalen lå det en opsjon på ytterligere ett år - den opsjonen nyttet klubben seg av i februar i år. 

Med 21 Premier League-kamper i en sesong der en skade holdt Tettey ute av spill i over to måneder, har nordmannen for alvor fått vist at han leverer stabilt på høyt nivå. 

– Jeg har gjort det så bra at jeg ikke har problemer med å fortsette i Premier League. Det har jeg vist allerede, sier Tettey.

– Skulle det komme en klubb i Premier League eller fra andre plasser, må jeg vurdere det nøye. Jeg vil jo spille på høyest mulig nivå med tanke på det som skjer med landslaget. 

– Teller dager til samling
For nettopp landslaget står høyt for midtbanespilleren som har 16 kamper med flagget på brystet.

– Jeg ser hva Per-Mathias (Høgmo) har lyst til å gjøre med spillergruppen, og hva han får til. Det har gitt meg mer lyst til å stå på og vise meg frem. Jeg har stor tro på laget og det prosjektet han prøver å få til. Jeg gleder meg hele tiden til å dra på samling.

– Tidligere har jeg blitt tatt ut, og vært glad for det, men nå teller jeg dager for å komme på samling, sier Tettey.

– Ikke noe gøy
Tilbake ligger en mørk Premier League-sesong. I starten av april fikk manager Chris Hughton sparken, uten at det ga nevneverdige resultater. Neil Adams tok over ansvaret, men klubben klarte ikke å vinne en eneste kamp på vei mot nedrykk.

– Det var jo ikke noe gøy at treneren som hentet meg fikk sparken. Det hadde ingenting å si for meg at han fikk sparken, fordi jeg spilte fortsatt. Hvem som kommer inn kan ha noe å si for min fremtid i klubben, sier Tettey.

– Vi rykket ned. Det er en grunn til det. Vi har ikke scoret nok mål, og vi har sluppet inn nest flest mål. Det er veldig trist. 

Men noe positivt er det å dra ut fra nedrykkssesongen. Tettey bokførte sin første scoring i Premier League - en volleyperle mot Sunderland.

Det er jeg veldig fornøyd med. Jeg tror ikke det kommer til å skje igjen, flirer Tettey.