FINALISTENE: Disse skal stå på scenen i finalen i Norske Talenter 23. mai. Foto: TV 2
FINALISTENE: Disse skal stå på scenen i finalen i Norske Talenter 23. mai. Foto: TV 2

Dette er årets ti «Norske Talenter»-finalister

Få oversikten over hvem TV-seerne har stemt fram i årets talentkonkurranse.

Etter tusenvis av opptredener og fem krevende semifinaler, har seerne og dommerne sammen bestemt hvilke ti deltakere som er videre til finalen i årets «Norske Talenter».

Se hvilke ti som kjemper om seieren 23. mai nedenfor! 

Angelina – sanger

Angelina Jordan Astar (8) var den første som gikk videre til finalen, med flest seerstemmer i årets første semifinale. 

– Angelina, jeg tror at jeg kan si at jeg elsker deg. Du viser tegn på en sann kunstner. I mitt hjerte har du allerede vunnet, sa en smilende Omer Bhatti etter at hun hadde fremført «Bang Bang».

Viva – kor

Koret Viva Sandnes Kulturskolekor var også populære i den første semifinalen, og hadde nest mest stemmer denne kvelden. 

– Jeg gråt ikke, men det var pur viljestyrke! sa Bjarte Hjelmeland etter deres opptreden

Julie Stokke – sanger

I sesongens andre semifinale var det sanger Julie Stokke (15) som stakk av med flest seerstemmer og plass i finalen. 

– Jeg tror ikke jeg har skjønt det helt. Jeg tror det går noen dager før jeg skjønner at jeg er i finalen, sa en rørt finalist den gang.

Unique Crew – dansegruppe

Videre fra runde to gikk også dansegruppa Juice Crew, som består av Yasin Tatby, Jason P. Belo og Bjørn Fredrik Strøm. 

– Det er originalt, stilsikkert og lekent. Fantastisk moro å se utviklingen dere har hatt. Men husk, «stay in school», sa Bjarte Hjelmeland etter deres opptreden

Daniel Grindeland – danser

Fredag 2. mai var det klart for den tredje semifinalen, som viste seg å bli dansens dag. Etter å ha danset i flammer, gikk Daniel Grindeland (20) ut som kveldens mest populære – og han sikret seg dermed en plass i finalen.

– Det føles helt fantastisk! strålte den glade finalist den gang.

Juice Crew – dansegruppe

Videre fra den tredje semifinalen gikk også Moh Dasoki, Raid Al-Idani, Dejan Karic and Hassan Elahi i dansegruppa Juice Crew. De fortalte at de hadde jobbet hardt for å komme dit de er:

– Vi har trent hver dag. Det er det vi gjør. Jeg husker ikke sist jeg sov godt. Men jeg skal sove godt i kveld! Jeg skal gå og meditere og takke alt, for det er så herlig! Det er fantastisk å stå her og kunne dele gleden sin med så mange fantastiske dansere.

Guilherme «Magicurty» Curty – tryllekunstner

Forrige fredag var det tryllekunstner Guilherme Curty (31) som sjarmerte seg til flest stemmer fra det norske folk. Også dommerne lot seg imponere. 

– Du er fantastisk. Du opprettholder kontakten med oss dommerne, og du har masse sjarm og en teknikk som er helt fantastisk, sa Bjarte Hjelmeland etter opptredenen.

Eirik Sætre Hove – jo-jo-trikser

De som satt klistret til TV-skjermen forrige fredag fikk også se at jo-jo-trikser Eirik Sætre Hove (17) forsvant fra scenen grunnet et epilepsianfall. Han kom tilbake akkurat i tide til å høre at han ble utropt den åttende finalisten i årets konkurranse. 

– Det var deilig! Du glemmer jo helt at du nettopp har hatt et anfall, jeg tenkte ikke over det! sa han til TV 2 etter at kameraene var slått av.

Henrik Fuglem – sanger

I den siste semifinalen var Henrik førstemann til å gå videre til finalen. Det var hans show-fylte versjon av Jackson 5 sin «I Want You Back» som gjorde at Lisa sammenlignet han med Robbie Williams, og seerne sendte han rett videre.

– Når du blir litt eldre, så blir det en Robbie Williams her, sa Lisa.

Cato Alexander Eikeland – rapper
Cato rappet seg videre til finalen, til stor glede for dommerne. Før sending sa han til TV 2 at han han med framføringen vil ta et oppgjør med mobbingen han har opplevd. 

– Det har vært tøft. Det har vært mange flere nedturer enn oppturer. Det har vært familieproblemer i bildet også, uten at jeg vil gå inn i detaljer. Og skolen har heller ikke vært spesielt bra, sa han åpenhjertig.

– Du viser at hevnen kan være søt! Du er en sinnsykt god rapper, sa Mia.