ERSTATTER TONE I TRONDHEIM: Tuva Syvertsen stepper inn som vikar for Tone Damli i mammaperm. Her er hun avbildet med resten av «Idol»-redaksjonen. Foto: TV 2
ERSTATTER TONE I TRONDHEIM: Tuva Syvertsen stepper inn som vikar for Tone Damli i mammaperm. Her er hun avbildet med resten av «Idol»-redaksjonen. Foto: TV 2

Her er Tone Damlis nye babyvikar

Tuva Syvertsen setter seg bak dommerbordet.

Tuva Syvertsen (30) blir vikar for nybakt mor Tone Damli Aaberge (26) under den kommende «Idol»-auditionrunden i Trondheim.

Syvertsen er kjent som frontfigur i Valkyrien Allstars, og hun har også gjort seg bemerket med deltakelse i «Det store korslaget» og «Stjernekamp». 

– Jeg har sett masse på «Idol» og synes det er utrolig gøy – spesielt auditionprogrammene. Så da jeg ble spurt om å vikariere for Tone under auditionrunden i Trondheim var det rett og slett for gøy til at jeg kunne si nei, sier 30-åringen til TV 2.

Vil du synge foran Tuva Syvertsen og resten av dommerne? Meld deg på «Idol» her!

Klar for å krangle

Skal man tro sangeren, har hun ingen planer om å være nikkedokke under innspillingen av sangkonkurransen.

– Jeg har ofte vært uenig med dommerne når jeg har sittet hjemme i sofaen, så nå får jeg endelig muligheten til å krangle direkte med dem, ler hun.

 Tuva Syvertsen har en annen type artistbakgrunn enn både Tone Damli og resten av dommerne. Hun håper at hun kanskje kan bidra med et litt annet blikk under audition.

– Det er vanskelig å si konkret hva jeg ser etter, men det må være noe som berører en der og da. Det jeg vet er jo at det å synge a capella i et tørt rom foran fire dommere, er et veldig vanskelig utgangspunkt for å kunne skape store musikalske øyeblikk. En «Idol»-audition er et veldig krevende format, så hvis du nailer det, da er du jævlig god! Utfordringen er jo å se om en deltaker kan ha potensial selv om auditionen i seg selv ikke var den beste. Jeg tror nok at de som greier å ikke bli helt satt ut av nervøsitet, er de som stiller sterkest.

– Dårlig pokertryne

Den ferske dommeren innrømmer at hun ser mest frem til å være grei, men innser at hun også er nødt til å være negativ i sine tilbakemeldinger.

– Jeg er veldig dårlig pokertryne, så jeg må være ærlig. Utfordringen blir å ikke dømme folk ut fra låtvalg, klær og utseende. De tingene som ikke er viktige. Fordommene må ikke få fritt spillerom. Det jeg gleder meg til er jo å få møte de deltakerne der det ikke hersker noen tvil om at de skal videre. Å få se de som fortjener å bli hørt og sett.

Hun gleder seg også til å dele bord med Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Esben «Dansken» Selvig.

– De er jo en helvetes gjeng! De har masse erfaring på dette, så det blir viktig at jeg stoler på min egen intuisjon. Så får vi se om det blir krangling. Det er morsomme gutter, så jeg tror samarbeidet skal gå veldig bra!

«Idol»-audition i Trondheim arrangeres på Radisson Blu Royal Garden Hotell fra onsdag 21. til søndag 25. mai. Søknadsfrist for Trondheims-audition er søndag 18. mai. Meld deg på her!