KUN ETT LAG KAN VINNE: Blir det Hulls første cuptittel noensinne eller Arsenals første på ni år? Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
KUN ETT LAG KAN VINNE: Blir det Hulls første cuptittel noensinne eller Arsenals første på ni år? Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

I dag kan Arsenals trofétørke ta slutt

Men Hulls supporterleder i Skandinavia tror at hans gutter overrasker i FA-cupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se finalen i FA Cupen Hull-Arsenal lørdag 18.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

FA-cupfinalen går av stabelen på Wembley lørdag, og er kanskje av større betydning enn på mange år for de to klubbene som er involvert.

Hull jakter sin første pokal noensinne, mens Arsenal kan sikre sin 11. FA-cuptriumf og samtidig gjøre slutt på ni års trofétørke.

Sist gang de røde fra Nord-London løftet en pokal var nemlig så langt tilbake som i 2005, da Manchester United ble slått på straffesparkkonkurranse i tilsvarende finale.

Men selv om de fleste holder Arsène Wengers menn som store favoritter så ser ikke Hulls supporterleder i Skandinavia bort ifra et sjokk fra hans gutter.

– Cup er jo cup. Det er jo en gammel klisjé som brukes ofte, men jeg var selv og så semifinalen på Wembley. Vi møtte Sheffield United, som er to ligaer under oss, og vi lå under både 0-1 og 1-2, sier Jonas Nilsson.

Bjørn Furuheim, leder av den norske supporterklubben til Arsenal, føler seg sikker på seier.

– Vi har hatt et bra tak på Hull, slått de to ganger denne sesongen og har et tilnærmet fullt lag. Normalt sett skal vi vinne, men det er alltid nerver. Det er jo et stort press fordi vi ikke har vunnet et trofe på lenge, men jeg er sikker går bra, sier han til TV 2. 

Han forklarer hvorfor det er så viktig at Arsenal nå vinner et trofé.

 

– Det er det vi trenger å snu. Vi hadde jo det tapet for Birmingham og tenkte før kampen at vi skulle snu det da, og så skjedde jo ikke det. Da var vi jo kjempefavoritt. Men jeg tror laget har vokst og er veldig motivert til kamp, legger han til.  

Han er såkalt «Tigerhead», leder i Hulls skandinaviske supporterklubb Arctic Tigers, og mener ligakampen mellom hans klubb og Arsenal i april gir grunn til optimisme til tross for 0-3-tap.

– Håpet er at vi kan spille som vi gjorde da vi møtte dem hjemme. Da mener jeg vi hadde litt uflaks. Hele den første halvtimen presset vi dem, og så scoret de 1-0 og 2-0. Samtidig sa vi at det var greit at vi tapte, for da var de sikret Mesterliga-plassen, mens vi møter dem i FA-cupfinalen og får Europaliga-plass. Det er «win-win» uansett. De er favoritter, og det er ikke vi, analyserer han.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 
FA Cupen i altomfotball.no: Alle kampene fra 1. runde

Nettopp det at Hull ikke har noe å tape tror supporterlederen vil være med på å vippe lørdagens kamp i tigrenes favør.

– Selv om vi taper får vi spille Europaliga neste sesong. Jeg har tror stor tro på at vi kommer til å overraske og vinne. Hvis vi gjør som i ligaen og presser dem høyt og stenger ned midtbanen deres så de ikke får spille sitt one-touch-spill, så har jeg troen. For alle spillere er jo det å komme til en finale på Wembley en drøm, og det er kanskje den eneste gangen for mange av dem. Så får vi se hvem som har best nerver, sier han.

– Hull kommer til å kjempe som løver, satse på dødballer, og vi skal trille ball, og det blir viktig å ta sjansene vi får. Vi må gå for scoringer, ikke la de ligge bak og være trygge i forsvar, men samtidig må vi forsvare oss godt og ikke blottlegge oss, mener Furuheim.

Nilsson er uansett fornøyd med utfallet av årets sesong.

– Det blir en fest uansett. Vi er sikret å komme ut i Europa, og sesongen har vært over all forventning. Målet var jo å berge plassen, og vi var tippet på 20. plass av de fleste eksperter forklarer han han.

Hull har spart spillere i de siste Premier League-rundene
Overhodet for de arktiske tigerne gleder seg derfor stort over comebacksesongen på toppnivå som endte med 16.plass.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Vi har stort sett ligget rundt 10.-12.plass og dalt litt på slutten. Vi har ikke gått på noen kjempesmeller, og tre runder før slutt var det i realiteten umulig at vi skulle gå ned. Vi så på de siste kampene at Steve Bruce kjørte på med B-lag både mot Manchester United og Everton.

KLAR FOR WEMBLEY-TUR NUMMER TO: Hulls skandinaviske supporterleder var også på plass på semifinalen mot Sheffield United. Den gangen endte det med 5-3 for hans lag. Foto: Privat
KLAR FOR WEMBLEY-TUR NUMMER TO: Hulls skandinaviske supporterleder var også på plass på semifinalen mot Sheffield United. Den gangen endte det med 5-3 for hans lag. Foto: Privat

Det gjorde Hull-manageren for å spare sine beste menn til dyst i nettopp FA-cupfinalen på Wembley.

– Vi håper de ikke er blitt rustne når vi skal spille nå på lørdag. Men vi så jo på noen av de som spilte. Det var for eksempel den sveitsiske tredjemålvakten Eldin Jakupovic som stod i mål, og han kaller jeg bare for sveitserosten selv om han visst har vært bra på lån i Leyton Orient. Robert Koren spilte jo også, og han pleier å sitte på benken, sier supporterlederen.

– Problemet er at vi ikke har noen Luis Suárez
Hull må i lørdagens finale klare seg uten begge sine januarinnkjøpte spisser Shane Long og Nikica Jelavic, siden de har spilt for henholdsvis WBA og Everton tidligere i turneringen,

– Toppspissene våre kan jo ikke spille. De er cup-tied, men det har de jo vært i de andre kampene også. Men Matty Fryatt scorer i hver kamp han kommer inn. Han scorer mål, og det er det man må gjøre, sier Nilsson om den saken.

I fraværet av spissduoen håper han uansett at resten av sentrallinjen vil gjøre det de kan for å fullføre en imponerende sesong i stil.

– Tom Huddlestone har vært suverent bra. At han og Jake Livermore har vært skadefrie har gjort at vi egentlig ikke har vært i nærheten av å slite i bunnen hele sesongen. De to må trekkes fram sammen med Curtis Davies. Han har vært en solid klippe der bak.

– Har du en stabil mann der bak i midten og to på midtbanen som holder kontroll på det, så slipper du ikke inn så mange mål. Slik har det vært i alle år. Problemet er at vi ikke har noen Luis Suárez eller noe slikt som scorer 15-20 i sesongen, sier supporterlederen.

Både Nilsson og Furuheim skal på kampen, og begge gleder seg stort.

– Vi har aldri vært i FA-cupfinalen. Vi har ventet 110 år på å komme dit, og nå er vi her. Begge lag fikk 25 000 billetter hver til kampen, og i Hull var det slik at 18 500 har sesongkort og fikk én billett hver. Resten ble lagt ut på salg og folk lå i soveposer for å få billett. Det kunne jo ikke vi gjøre, men de som sitter i markedsavdelingen synes vi i den skandinaviske supporterklubben er en sånn artig gjeng. Vi har vært på TV og på radio, så de ordnet billetter til oss, og vi er vel en sju-åtte stykker fra Norge som reiser, sier supporterlederen.

– Det blir en vanvittig stemning. Sola skinner, og det skal bli en fantastisk opplevelse. Det blir uansett megabra med Wembley, legger Arsenal-supporteren til.

Hvordan tror du det ender på Wembley? Kan Hull sjokkere? Ta diskusjonen!