– Her er det sinnssykt mye utstyr!

«Fly med oss»-helikopteret er fylt med teknisk utstyr og avanserte kameraer. 

I dag legger Arne Hjeltnes ut på sin tre uker lange ferd over Norge, en rute som går innom Norges vakreste perler og samtlige flyplasser.

FØLG HELE FERDEN I VÅRT LIVESENTER!

For at seerne til en hver tid skal få den aller beste opplevelsen av Norges vakreste og villeste natur, er helikopteret utstyrt med toppmoderne, avansert kamerautstyr.

Under skroget er det festet et fjernstyrt Cineflex-kamera som opereres av en fotograf i helikopteret, og som sørger for stabile oversiktsbilder hele turen. I tillegg vil et 360-graders kamera sørge for at du selv til enhver tid kan bestemme selv hvilken retning du vil se i. Du kan spole fram og tilbake og rotere kameraretningen.

– Kan se meg selv seks-syv timer hver dag

– Helikopteret er rigget. Det er helt sinnsykt mye utstyr her! Det er monitorer og kameraer over alt. Nå skal vi sjekke om alt funker, sier Arne Hjeltnes entusiastisk.

Foran seg i helikopteret har han et go-pro-kamera som til enhver tid filmer rett mot han, og en skjerm der han kan se det som blir filmet.

– Her kan jeg se meg selv seks-syv timer hver dag. Det blir kjekt, sier Hjeltnes med et smil.

I tillegg har han monitorer som viser hva Cineflex-kameraet viser, og hva kameraet i fronten på helikopteret viser.

Skal vise 100 timer med video

– Det er ekstremt mye utstyr som skal inn for at vi skal få de flotteste HD-bildene som det er mulig å få! Dette er aldri gjort før, verken i omfang eller avstand, så vi har blitt nødt til å lage en del av utstyret i TV 2s tekniske avdeling, forteller Ola Gråberg, som er ansvarlig for prosjektet i TV 2.

Flere deler er også kjøpt inn fra nedlagte tv-stasjoner i USA, fordi de har gått ut av produksjon.

– For å holde oss under maksvekten på helikopteret, har vi også måttet gå på kreativ teknologi-jakt på nettet, sier Ola Gråberg i TV 2.

– Vi kommer til å vise ting som aldri har blitt vist før. Vi skal vise opp mot 100 timer med video over tre uker. Vi skal se det mest spektakulære, det villeste og det vakreste fra Norge, forteller han.