REPRISE: Det blir nok nye dueller mellom Curtis Davies og Olivier Giroud lørdag. Foto: Nigel French, Scanpix
REPRISE: Det blir nok nye dueller mellom Curtis Davies og Olivier Giroud lørdag. Foto: Nigel French, Scanpix

Hull-kapteinen:
– Et trofé Arsenal  vinne

Curtis Davies vil bruke sin erfaring fra Arsenals forrige finalefiasko til å lykkes lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se finalen i FA Cupen Hull-Arsenal lørdag 18.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Lørdag spilles den 133. FA cupfinalen i historien, når verdens eldste cupturnering får sitt klimaks på Wembley.

De to duellantene Hull og Arsenal er begge på troféjakt, dog med noe forskjellige utgangspunkt.

Hull har kun ligatitler på tredje nivå å vise til, og den siste kom i 1966. Trofégrossistene fra Nord-London har vunnet tjuetalls pokaler, blant annet ti FA-cuper, men har ikke løftet noen siden 2005. 

– Arsenal-supporterne vil se på dette som et trofé de  vinne. Det ville vært annerledes for dem om de gikk inn i en finale mot Manchester City eller Chelsea, men mot oss ser de må det som noe de må vinne og det vil bli interessant å se hvordan spillerne deres håndterer det. Det har gåt så lenge uten et trofé at det muligens produserer noe nerver, sier Curtis Davies ifølge The Mirror.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 
FA Cupen i altomfotball.no: Alle kampene fra 1. runde

Hulls opprinnelige visekaptein har sammen med lagkameratene hatt en strålende sesong, og i førstelagsfraværet til Robert Koren tatt over kapteinsbindet.

– Vårt mål før sesongstart var å holde oss i Premier League. Vi er ganske fornøyd med hvordan sesongen har gått, men når vi nå går inn i en cupfinale mot Arsenal så er vi der for å vinne, sier midtstopperen.

– Alt presset er på Arsenal igjen
Det var også til de grader hans tidligere klubb Birmingham, da de stod på motsatt banehalvdel sist Arsenal var i finalen i en av de to store cupturneringene i England. I ligacupfinalen i 2011 skulle nemlig Arsenal få slutt på en til da seksårig trofétørke, men tapte 1-2 på Wembley.

– Dette vil bli en ny enorm kamp og anledning. Birmingham-kampen var rar fordi jeg var tilskuer, men det var en god erfaring og jeg var spesielt spent fordi vi ville komme til Europa dersom vi vant. Det er en tilfeldigvis å komme opp imot Arsenal igjen, og vi vet hvilket sjokk Birmingham stod for den dagen. Alt presset er på Arsenal igjen, sier Davies som selv var utilgjengelig i finalen fordi han hadde spilt ligacup for Aston Villa tidligere i den samme sesongen.

Arsène Wenger er i hvert fall klar på at hans lag ikke skal undervurdere laget som de til nå denne sesongen har slått både 2-0 på hjemmebane i desember og 3-0 på bortebane i april ligasammenheng.

Les også: Arsenal valset over Hull på KC Stadium

– Jeg tror ikke vi trenger noen advarsel. Vi vet at en finale er en finale, men Hull er et Premier League-lag. De kan sentre, de kan skape sjanser og det handler om at vi må spille bra. Vi ønsker kun å fokusere på det, sa Arsenal-manageren på denne ukens pressekonferanse.

Davies mener at de to kampene som allerede er spilt denne sesongen ikke nødvendigvis er representative for styrkeforholdet mellom lagene.

– En cupfinale er noe annerledes. Vi spilte ikke så verst mot dem nylig, men Arsenal var kliniske. Vi må være mer solid som lag. Vi må matche arbeidsinnsatsen deres og forhåpentligvis kan det gi oss fotfeste i kampen. Forhåpentligvis kan de holde seg slik lenge nok til at de får panikk, slik det var mot Birmingham den gangen, sier Davies.

Davies' pauseprat hjalp Hull til Wembley
Midtstopperen har blitt trukket frem som en av hovedgrunnene til at Steve Bruces lag er i finalen, ettersom han i pausen under semifinalen mot Sheffield United dro til med en skikkelig tordentale i Wembley-garderoben.

– Forhåpentligvis må jeg ikke gjøre det igjen, men jeg vil gjøre det hvis det er nødvendig. Det var ikke forhåndsbestemt. Jeg prøver alltid å jogge inn først for å drikke i pausen, slik at jeg er klar når manageren snakker til oss.

– Jeg dro inn og snakket med noen av spillerne, og siden jeg hadde gått for å hente drikke så stod jeg oppreist. Så startet jeg bare med å la det gå i gang foran alle. Jeg mente kun at vi ikke hadde prestert eller i praksis møtt opp, forteller Davies om scenene som utspilte seg da Hull lå under 1-2 og var 45 minutter unna å rote bort muligheten til å spille i sin første FA-cupfinale noensinne.

Til slutt vant Hull 5-3, og Davies forklarer hvilke knapper han trykket på hos sine medspillere.

– Sheffield United var først på hver eneste første- og andreball, de vant alt. Men det flaue var at de spilte bedre fotball også. Jeg sa at det ikke er godt nok å bli utspilt av et League One-lag. Jeg er glad for at ikke spillerne krympet, og det fikk den reaksjonen jeg hadde håpet. Jeg tør å stå opp og si fra når ting trenger å bli sagt, men selv i vår spillergruppe så tror jeg ikke folk forventet det av meg. Jeg er vanligvis rolig og snakker individuelt til spillerne, sier Davies.

Så gjenstår det å se om Hull-stopperen trenger å motivere sine lagkamerater på ny i lørdagens finale. Da er det i hvert fall ikke Hull som er den store favoritten.

Se finalen i FA Cupen Hull-Arsenal lørdag 18.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Hvordan tror du det ender på Wembley 17. mai? Ta diskusjonen!